Mycket god !
Serveras med ris eller potatis
Tillagningstid:
2 tim
Förberedelsetid:
20 min
- Allergener:
- Mjölkprotein ,
- Senap ,
- Soja
Ingredienser
portioner
- 8.5 kg lövbiff, strimlad, eller nötskav
- 10 st lök, hackad
- 20 st vitlöksklyfta, krossad
- 5 msk paprikapulver
- 8 l vatten
- 3 dl köttfond
- 300 g tomatpuré
- 5 msk soja
- 5 msk chilisås
- 3 msk dijonsenap
- 150 g svartvinbärsgele
- 3 msk sambal oelek
- mazeina, eventuellt litegrann om den blir för lös
- 1 l vispgrädde
Gör så här
- Stek lövbiffen, löken och vitlöken
- Krydda med paprika rör ner tomatpure, dijonsenap, köttfond , soja, chilisås och sambal oelek
- Rör om tillsätt vatten låt sjuda under lock på svag värme ett par timmar.
- Smaka av med gelen ev lite salt ha i grädden och eventuellt lite maizena utrört i vatten. Om ni vill ha den tjockare
Kommentar från författaren
Fäbogårdens förskola i Sandviken // Annica kock
Dietanpassningar
Innehåller Mjölkprotein, Senap och Soja
Utan Mjölkprotein: Ersätt med Havregrädde
Receptkommentarer
Inga kommentarer