Lövbiffgryta

Mycket god !
Serveras med ris eller potatis

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
Tillagningstid: 2 tim
Förberedelsetid: 20 min
  • Allergener: 
  • Mjölkprotein , 
  • Senap , 
  • Soja

Ingredienser

portioner
  • 8.5 kg lövbiff, strimlad, eller nötskav
  • 10 st lök, hackad
  • 20 st vitlöksklyfta, krossad
  • 5 msk paprikapulver
  • 8 l vatten
  • 3 dl köttfond
  • 300 g tomatpuré
  • 5 msk soja
  • 5 msk chilisås
  • 3 msk dijonsenap
  • 150 g svartvinbärsgele
  • 3 msk sambal oelek
  • mazeina, eventuellt litegrann om den blir för lös
  • 1 l vispgrädde

Gör så här

    1. Stek lövbiffen, löken och vitlöken
    2. Krydda med paprika rör ner tomatpure, dijonsenap, köttfond , soja, chilisås och sambal oelek
    3. Rör om tillsätt vatten låt sjuda under lock på svag värme ett par timmar.
    4. Smaka av med gelen ev lite salt ha i grädden och eventuellt lite maizena utrört i vatten. Om ni vill ha den tjockare

Kommentar från författaren

Fäbogårdens förskola i Sandviken // Annica kock

Dietanpassningar

Innehåller Mjölkprotein, Senap och Soja

Utan Mjölkprotein: Ersätt med Havregrädde


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer