
Nudelwok med kycklingfärs och krispiga grönsaker serveras med sweet chili
Härlig wok med krispiga grönsaker som uppskattas av stora och små
- Allergener:
- Gluten ,
- Soja
Ingredienser
portioner
- 4 kg äggnudlar
- 3 kg kycklingfärs
- matolja
- vatten
- 1 kg vitkål
- 1 kg morot
- 1 kg broccoli
- 4 st rödlök
- 1 kg rödkål
- salt
- svartpeppar
kryddblandning
- 2 g ingefära, malen
- 2 msk paprikapulver
- 2 msk vitlökspulver
- 2 msk salt
woksås
- 2 dl soja
- 4 msk vitlök, riven
- 1 msk chiliflakes
- 4 msk ingefära, malen
- 1 dl sweet chili
Gör så här
- Blötlägg nudlarna och låt svälla. Ta upp när de är al dente.
- Fräs kycklingfärsen i olja. Krydda med kryddblandningen.
- Blanda alla ingredienser till woksåsen.
- Fräs strimlade grönsaker i olja, krydda med salt och peppar.
- Ånga av nudlarna, slå över woksåsen och blanda. Tillsätt färsen och rör om. Toppa med krispiga grönsaker.
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 1 695.81 kJ
- Kolhydrater: 59.82 g
- Protein: 24.68 g
- Fett: 5.99 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten och Soja
Utan Gluten: Byt till risnudlar
Receptkommentarer
Inga kommentarer