Nudelwok med kycklingfärs och krispiga grönsaker serveras med sweet chili

Nudelwok med kycklingfärs och krispiga grönsaker serveras med sweet chili

Härlig wok med krispiga grönsaker som uppskattas av stora och små

Louice Karlsson
Måltidsutvecklare och kock, Nykvarns kommun
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Soja

Ingredienser

portioner
  • 4 kg äggnudlar
  • 3 kg kycklingfärs
  • matolja
  • vatten
  • 1 kg vitkål
  • 1 kg morot
  • 1 kg broccoli
  • 4 st rödlök
  • 1 kg rödkål
  • salt
  • svartpeppar

kryddblandning

  • 2 g ingefära, malen
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk vitlökspulver
  • 2 msk salt

woksås

  • 2 dl soja
  • 4 msk vitlök, riven
  • 1 msk chiliflakes
  • 4 msk ingefära, malen
  • 1 dl sweet chili

Gör så här

    1. Blötlägg nudlarna och låt svälla. Ta upp när de är al dente.
    2. Fräs kycklingfärsen i olja. Krydda med kryddblandningen.
    3. Blanda alla ingredienser till woksåsen.
    4. Fräs strimlade grönsaker i olja, krydda med salt och peppar.
    5. Ånga av nudlarna, slå över woksåsen och blanda. Tillsätt färsen och rör om. Toppa med krispiga grönsaker.
Receptets hållbarhetsscore
Näringsberäkning
  • Energi: 1 695.81 kJ
  • Kolhydrater: 59.82 g
  • Protein: 24.68 g
  • Fett: 5.99 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten och Soja

Utan Gluten: Byt till risnudlar


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    1 695.81 kJ
    kcal
    338.05 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    59.82 g
    Protein
    24.68 g
    Fett
    5.99 g
    Mättat fett
    1.43 g
    Enkelomättat fett
    2.02 g
    Fleromättat fett
    1.59 g
    Fibrer
    4.71 g
    Salt
    0.96 g
    Sockerarter
    6.24 g
    Järn
    2.38 mg
    Folat
    70.96 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.92 µg
    C-vitamin
    38.21 mg
    D-vitamin
    0.54 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.01 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer