Odlarens omelett med marinerade vaxbönor

Enkelt men ack så gott - Omelett på Odlarens vis.

Tillagningstid: 45 min
Förberedelsetid: 20 min

Ingredienser

portioner
  • 8 l mellanmjölk
  • 5 kg ägg
  • 50 g salt
  • 10 g vitpeppar, mald
  • 800 g purjolök
  • 7 kg potatis
  • 2 kg röd paprika
  • 1.5 hg persilja, finklippt
  • 5 kg vaxbönor, frysta
  • 2 hg persilja, finklippt
  • 2 hg salt
  • 3 hg rapsolja
  • 2 hg balsamvinäger, vit

Gör så här

    1. Koka potatisen.
    2. Vispa upp ägg och tillsätt mjölk, salt, vitpeppar och hackad persilja.
    3. Skär den kokta potatisen i tärningar 2x2 cm.
    4. Lägg potatis, paprika och purjolök i smorda bleck.
    5. Häll äggstanningen över.
    6. Grädda i ca 45 min.
    7. Förväll bönorna i ånga.
    8. Smaksätt med en dressing på olja, vinäger, salt och persilja.
    9. Använd brytbönor eller haricots verts som alternativ.
    10. Klar att servera!

Kommentar från författaren

Foto av Morgane Perraud via Unsplash

Näringsberäkning
  • Energi: 12 848.91 kJ
  • Kolhydrater: 51.42 g
  • Protein: 23.76 g
  • Fett: 307.41 g
Visa fullständig lista


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    12 848.91 kJ
    kcal
    3 074.23 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    51.42 g
    Protein
    23.76 g
    Fett
    307.41 g
    Mättat fett
    23.53 g
    Enkelomättat fett
    186.2 g
    Fleromättat fett
    83.55 g
    Fibrer
    24.99 g
    Salt
    2.92 g
    Sockerarter
    38 g
    Järn
    6.37 mg
    Folat
    675.46 µg
  • Vitaminer
    B12
    1.21 µg
    C-vitamin
    218.07 mg
    D-vitamin
    2.65 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0.05 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer