
Odlarens omelett med marinerade vaxbönor
Enkelt men ack så gott - Omelett på Odlarens vis.
Tillagningstid:
45 min
Förberedelsetid:
20 min
Ingredienser
portioner
- 8 l mellanmjölk
- 5 kg ägg
- 50 g salt
- 10 g vitpeppar, mald
- 800 g purjolök
- 7 kg potatis
- 2 kg röd paprika
- 1.5 hg persilja, finklippt
- 5 kg vaxbönor, frysta
- 2 hg persilja, finklippt
- 2 hg salt
- 3 hg rapsolja
- 2 hg balsamvinäger, vit
Gör så här
- Koka potatisen.
- Vispa upp ägg och tillsätt mjölk, salt, vitpeppar och hackad persilja.
- Skär den kokta potatisen i tärningar 2x2 cm.
- Lägg potatis, paprika och purjolök i smorda bleck.
- Häll äggstanningen över.
- Grädda i ca 45 min.
- Förväll bönorna i ånga.
- Smaksätt med en dressing på olja, vinäger, salt och persilja.
- Använd brytbönor eller haricots verts som alternativ.
- Klar att servera!
Kommentar från författaren
Foto av Morgane Perraud via Unsplash
- Näringsberäkning
- Energi: 12 848.91 kJ
- Kolhydrater: 51.42 g
- Protein: 23.76 g
- Fett: 307.41 g
- Visa fullständig lista
Receptkommentarer
Inga kommentarer