One pot med risoni och kyckling
En enkel rätt att göra med allt i ett.
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
- 1.2 kg kycklingfile´
- 3 msk olivolja
- 1 msk salt
- 11/2 tsk svartpeppar, grovmalen
- 4 st vitlöksklyftor
- 1.5 st gul lök
- 1 l vatten
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 3 msk oxfond
- 1 g risoni
- 10 st cocktailtomater
- 2 dl riven ost
Gör så här
- Strimla kycklingen och stek i några minuter med salt och peppar.
- Tillsätt hackad lök och vitlök och stek försiktigt.
- Häll i hälften av vattnet, grädden, vin och fond. Rör ner risonin och låt sjuda på svag värme under omrörning.
- Späd med mer vatten under tiden tills risonin kokat klart ca 10 minuter.
- Halvera tomaterna och vänd ner tillsammans med den rivna osten.
- Smaka av med salt och peppar
- Servera med olika sorters grönsaker.
Kommentar från författaren
Denna rätten går snabbt att göra och det finns allt i ett. Man kan byta ut kycklingen till vegetariskt alternativ eller ersätta den med tex lövbiff. Denna kan varieras till det mesta.
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos och Mjölkprotein
Utan Laktos: Välj laktosfritt alternativ
Utan Mjölkprotein: Välj mjölkfritt alternativ
Receptkommentarer
Inga kommentarer