Bild saknas

En enkel rätt att göra med allt i ett.

Tillagningstid: 30 min
Förberedelsetid: 15 min
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 1.2 kg kycklingfile´
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • 11/2 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1.5 st gul lök
  • 1 l vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 3 msk oxfond
  • 1 g risoni
  • 10 st cocktailtomater
  • 2 dl riven ost

Gör så här

    1. Strimla kycklingen och stek i några minuter med salt och peppar.
    2. Tillsätt hackad lök och vitlök och stek försiktigt.
    3. Häll i hälften av vattnet, grädden, vin och fond. Rör ner risonin och låt sjuda på svag värme under omrörning.
    4. Späd med mer vatten under tiden tills risonin kokat klart ca 10 minuter.
    5. Halvera tomaterna och vänd ner tillsammans med den rivna osten.
    6. Smaka av med salt och peppar
    7. Servera med olika sorters grönsaker.

Kommentar från författaren

Denna rätten går snabbt att göra och det finns allt i ett. Man kan byta ut kycklingen till vegetariskt alternativ eller ersätta den med tex lövbiff. Denna kan varieras till det mesta.

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Laktos och Mjölkprotein

Utan Laktos: Välj laktosfritt alternativ

Utan Mjölkprotein: Välj mjölkfritt alternativ


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer