Ostbröd

Här är ett av mina populäraste tillbehör.

Tigest Beyene Habteselassie
Kock, Globala Gymnasiet
Tillagningstid: 30 min

Ingredienser

portioner
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 400 g fetaost
  • rapsolja, till stekning
  • 3 msk honung

Gör så här

    1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    2. Tillsätt yoghurt och blanda väl.
    3. Dela degen i 8 bitar och låt vila ca 20 min.
    4. Platta till bröden strö på den smulade fetaosten och vik över deg så att fetaosten finns i mitten av bröden.
    5. Värm en stekpanna med rapsolja (relativt riktigt) och stek bröden på båda sidorna tills de får fin färg.
    6. Servera de nystekta bröden med honung ringlad över dem.

Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer