Ostfärsbollar i tomatsås
En festligare rätt att erbjuda på förskolan. // Annica kock i Sandviken
- Allergener:
- Gluten ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
- 400 g lök, hackad
- 800 g tomatpure
- 8 st nejlikor
- 8 st lagerblad
- tsk oregano, torkad
- 7 l köttbuljong, 250 gram köttbuljongpulver
- 7 dl vetemjöl
- 1 l vatten
- Salt och peppar efter smak
- 8 kg nötfärs högst 10% fett
- 500 g ströbröd
- 1 l vatten
- 1 kg tärnad gul lök
- 1 kg riven ost
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
- Ha i lök, tomatpure, nejlikor, lagerblad, oregano, timjan och köttbuljong i en kastrull.
- Koka i c:a 10 minuter.
- Vispa ihop vatten och vetemjöl. Toppred såsen.
- Låt koka i c:a 10 minuter
- Smaka av med salt , vitpeppar och övriga kryddor.
- Ställ tomatsåsen på sidan.
- Blanda ihop ströbröd med vatten. Låt svälla 10 minuter
- Ha i nötfärsen, riven ost, hackad lök, salt och vitpeppar.
- Forma till stora bollar.
- Lägg bollarna i bleck.
- Slå på tomatsåsen.
- Ställ in i ugnen på 150 grader ( varmluftugn ) eller 175 grader i vanlig ugn i c:a 45 minuter.
Kommentar från författaren
Passar bra med hemlagad potatismos till // Annica kock på fäbogårdens förskola i Sandviken
- Näringsberäkning
- Energi: 762.17 kJ
- Kolhydrater: 8.79 g
- Protein: 22.31 g
- Fett: 5.92 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten och Mjölkprotein
Utan Gluten: glutenfritt ströbröd
Utan Mjölkprotein: vegan ost
Receptkommentarer
Inga kommentarer