
Denna rätt kan ätas som huvudrätt eller också ingå på en buffé. Du kan också variera rätten genom olika tillbehör och såser.
Tillagningstid:
1 tim
Ingredienser
portioner
- 3 st gul lök, finhackad
- 9 st vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk ingefära, färsk riven
- 3 dl rapsolja
- 11/3 dl curry, mild
- 6 st lagerblad
- 12 st kryddnejlikor
- 6 msk gurkmeja
- 3 msk kanel malen
- 6 msk tomatpuré
- 450 g bladspenat, färsk
- 3 st krossade tomater
- 1.5 st grönsaksbuljong, tärning
- 6 dl vatten
- 750 g röda linser
- 600 g halloumi, små bitar
- 11/2 dl kokosmjölk
- 3 msk äppelcidervinäger
- 6 msk mango chutney
Gör så här
- Hacka lök, pressa vitlök, riv ingefära.
- Värm upp rapsolja i en gryta och stek den hackade löken på medelvärme.
- Tillsätt vitlök, ingefära och alla övriga kryddor samt tomatpurén. Låt detta steka tillsammans några minuter.
- Tillsätt spenat (pressa ut vätskan om du använder fryst spenat), krossade tomater, buljongtärning och vatten och låt koka i 15 min.
- Tillsätt röda linser och låt koka ytterligare 15 min eller tills linserna är mjuka.
- Skär halloumi i bitar.
- Lägg i den uppskurna halloumin i grytan och låt koka några minuter.
- Avsluta med att tillsätta mango chutney, kokosmjölk och äppelcidervinäger. Smaka av om du vill ha mer curry, salt och peppar.
Receptkommentarer
Inga kommentarer