Palak Paneer

Denna rätt kan ätas som huvudrätt eller också ingå på en buffé. Du kan också variera rätten genom olika tillbehör och såser.

Tigest Beyene Habteselassie
Kock, Globala Gymnasiet
Tillagningstid: 1 tim

Ingredienser

portioner
  • 3 st gul lök, finhackad
  • 9 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk ingefära, färsk riven
  • 3 dl rapsolja
  • 11/3 dl curry, mild
  • 6 st lagerblad
  • 12 st kryddnejlikor
  • 6 msk gurkmeja
  • 3 msk kanel malen
  • 6 msk tomatpuré
  • 450 g bladspenat, färsk
  • 3 st krossade tomater
  • 1.5 st grönsaksbuljong, tärning
  • 6 dl vatten
  • 750 g röda linser
  • 600 g halloumi, små bitar
  • 11/2 dl kokosmjölk
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 6 msk mango chutney

Gör så här

    1. Hacka lök, pressa vitlök, riv ingefära.
    2. Värm upp rapsolja i en gryta och stek den hackade löken på medelvärme.
    3. Tillsätt vitlök, ingefära och alla övriga kryddor samt tomatpurén. Låt detta steka tillsammans några minuter.
    4. Tillsätt spenat (pressa ut vätskan om du använder fryst spenat), krossade tomater, buljongtärning och vatten och låt koka i 15 min.
    5. Tillsätt röda linser och låt koka ytterligare 15 min eller tills linserna är mjuka.
    6. Skär halloumi i bitar.
    7. Lägg i den uppskurna halloumin i grytan och låt koka några minuter.
    8. Avsluta med att tillsätta mango chutney, kokosmjölk och äppelcidervinäger. Smaka av om du vill ha mer curry, salt och peppar.

Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer