Pastagratäng med morot

Krämig och god.

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
Tillagningstid: 25 min
Förberedelsetid: 45 min
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 6 kg pasta
  • 6 kg morot, grovriven
  • 4 l mellanmjölk
  • 1.5 kg creme fraiche
  • 3 l vispgrädde
  • 1 kg riven ost
  • 200 g grönsaksbuljong, pulver
  • salt
  • vitpeppar, mald

Gör så här

    1. Fräs morot. rör ner grädde , mjölk och creme fraiche.
    2. Koka i 3 minuter.
    3. Rör ner pastan och buljongen.
    4. Ha i bleck.
    5. Rör ner riven ost. Smaka av ha eventuellt i salt & mald vitpeppar
    6. Ställ i ugnen 150 grader i c:a 20 minuter
    7. Smaka så pastan är mjuk, Kör eventuellt med lock i 10 minuter till.

Kommentar från författaren

Mycket omtyckt på smultronbackens förskola i Sandviken // Naerman kock

Näringsberäkning
  • Energi: 1 865.38 kJ
  • Kolhydrater: 50.52 g
  • Protein: 12.73 g
  • Fett: 20.59 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten och Mjölkprotein

Utan Gluten: Ersätt med mazeina

Utan Mjölkprotein: Ersätt med havregrädde


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    1 865.38 kJ
    kcal
    417.9 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    50.52 g
    Protein
    12.73 g
    Fett
    20.59 g
    Mättat fett
    12.81 g
    Enkelomättat fett
    4.93 g
    Fleromättat fett
    0.81 g
    Fibrer
    3.31 g
    Salt
    0.28 g
    Sockerarter
    7.3 g
    Järn
    0.95 mg
    Folat
    32.3 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.56 µg
    C-vitamin
    3.49 mg
    D-vitamin
    0.5 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer