Bild saknas

Smakrika uppskattade järpar.

Sussie Lindgren
Kock, Pinnhagens förskola
Tillagningstid: 15 min
Förberedelsetid: 15 min
  • Allergener: 
  • Soja

Ingredienser

portioner
  • 4.5 kg formbar vegofärs
  • 1.5 kg potatis, riven kokt potatis
  • 4 dl havre creme fraiche
  • 100 g tärnad gul lök
  • 100 g persilja, hackad
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

    1. Blanda färsen, med övriga varor
    2. Forma till järpar
    3. Lägg på smorda stekbleck
    4. Grädda i c:a 15 minuter i 175 grader

Kommentar från författaren

Servera gärna med kokt potatis , sås och lingonsylt

Näringsberäkning
  • Energi: 931 kJ
  • Kolhydrater: 10.4 g
  • Protein: 17.7 g
  • Fett: 10.81 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Soja

Utan Soja: vegofärs utan soja


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    931 kJ
    kcal
    222.32 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    10.4 g
    Protein
    17.7 g
    Fett
    10.81 g
    Mättat fett
    1.25 g
    Enkelomättat fett
    6.2 g
    Fleromättat fett
    2.83 g
    Fibrer
    6.66 g
    Salt
    1.08 g
    Sockerarter
    0.48 g
    Järn
    2.95 mg
    Folat
    94.38 µg
  • Vitaminer
    B12
    0 µg
    C-vitamin
    9.06 mg
    D-vitamin
    0 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer