Pumpasoppa med curryrostade äppeltärningar

Om en rätt kan smaka höst är denna högst i topp. Servera denna värmande indiska pumpasoppa med curryrostade äppeltärningar och gräddfil under kallare dagar.
Receptet är framtaget av Klimatrådet i Jönköpings kommun.


Ingredienser

portioner

Indisk pumpasoppa

  • 4 hg grönsaksbuljong
  • 12 l kranvatten
  • 4.8 kg pumpa
  • 3 kg potatis, skalad
  • 500 g gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 50 g ingefära, malen
  • 1.2 l vispgrädde 40% fett
  • 2 dl apelsinjuice, konc
  • 1 dl curry
  • 4 msk joderat salt
  • 50 g koriander, färsk
  • 30 hg gräddfil

Curryrostade äppeltärningar

  • 2.5 kg äpple med skal
  • 375 g matolja
  • 41/4 msk curry
  • 125 g strösocker

Gör så här

  • Indisk pumpasoppa

    1. Koka upp buljong, vatten, pumpa, potatis, lök, vitlök, ingefära och grädde.
    2. Låt sjuda tills grönsakerna känns mjuka. Mixa soppan.
    3. Tillsätt apelsinjuice och curry.
    4. Smaksätt med salt, peppar och ev mer curry.
    5. Toppa med färsk koriander.
  • Curryrostade äppeltärningar

    1. Tärna äpple 1x1 cm.
    2. Stek kort stund i olja och curry.
    3. Tillsätt sockret och servera direkt.

Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer