
Pumpasoppa med curryrostade äppeltärningar
Om en rätt kan smaka höst är denna högst i topp. Servera denna värmande indiska pumpasoppa med curryrostade äppeltärningar och gräddfil under kallare dagar.
Receptet är framtaget av Klimatrådet i Jönköpings kommun.
Ingredienser
portioner
Indisk pumpasoppa
- 4 hg grönsaksbuljong
- 12 l kranvatten
- 4.8 kg pumpa
- 3 kg potatis, skalad
- 500 g gul lök
- 12 st vitlöksklyftor
- 50 g ingefära, malen
- 1.2 l vispgrädde 40% fett
- 2 dl apelsinjuice, konc
- 1 dl curry
- 4 msk joderat salt
- 50 g koriander, färsk
- 30 hg gräddfil
Curryrostade äppeltärningar
- 2.5 kg äpple med skal
- 375 g matolja
- 41/4 msk curry
- 125 g strösocker
Gör så här
Indisk pumpasoppa
- Koka upp buljong, vatten, pumpa, potatis, lök, vitlök, ingefära och grädde.
- Låt sjuda tills grönsakerna känns mjuka. Mixa soppan.
- Tillsätt apelsinjuice och curry.
- Smaksätt med salt, peppar och ev mer curry.
- Toppa med färsk koriander.
Curryrostade äppeltärningar
- Tärna äpple 1x1 cm.
- Stek kort stund i olja och curry.
- Tillsätt sockret och servera direkt.
Receptkommentarer
Inga kommentarer