
Quesadillas med bönröra och majskräm
Lättlagat och gott med mycket smaker
- Allergener:
- Bönor ,
- Gluten
Ingredienser
portioner
- 2 kg kokta bönor (smörbönor och kidney)
- 6 st gul lök
- 11/4 dl vitlök, riven
- 4 msk oregano, torkad
- 2 msk paprikapulver
- 2 msk spiskummin
- 5 dl röda linser, kokta
- 2 msk salt
- 1 msk chilipulver
- 2 kg majs
- 1.5 kg riven ost
- 50 st tortillabröd
- olja
- salt
Majskräm
- 1 kg majs
- 1 kg vitost
- 1 st grön chili
- salt
- lime/citron
Gör så här
- Mixa ihop bönor med kryddor och linser till en färsig massa. Smaka av med salt och peppar (ska smaka ’taco’). Tillsätt hälften av majsen.
- Lägg tortillabröd i stekbordet med lite olja. Lägg på riven ost och bönröra på halva brödet och vik ihop i en halvmåne. Dela quesadillan i halvor, och servera med majskräm (eller kanske salsa och yoghurt).
- Mixa majskorn med en smakrik riven ost eller vitost och chili till en kräm. Smaka av med salt och tillsätt lime eller citron om konsistensen är för tjock.
- Näringsberäkning
Det saknas värden för flera ingredienser
- Energi: 1 905.91 kJ
- Kolhydrater: 50.63 g
- Protein: 21.22 g
- Fett: 16.35 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Bönor och Gluten
Utan Gluten: byt till glutenfria tortillabröd
Receptkommentarer
Inga kommentarer