
En variant på tahini som är helt utan sesamfrön vilket gör att den passar i skolkök.
Otroligt fin rostad smak som ger djup i en hummus eller en wok.
Tillagningstid:
10 min
Förberedelsetid:
5 min
Ingredienser
portioner
- 3 dl quinoa
- 1 dl rapsolja
- 1 st citron, pressad
- 1 tsk salt
Gör så här
- Skölj quinoan ordentligt i kallt vatten, flera gånger för att bli av med bitterämnen.
- Torka på plåt i ugnen, 50 grader tills de är helt torra (det går snabbt).
- Torrosta i kastrull, rör hela tiden på kastrullen, de kommer att bli gyllenbruna och börja dofta.
- Lägg över på ett fat och låt svalna.
- Mal i en kvarn till fint pulver.
- Mixa ihop med olja, salt och saften av en citron .
Kommentar från författaren
Med ambitionen att göra quinoapuffar så spred sig doften av rostade sesamfrön i köket. Testade att mala och blanda med olja, salt och citron och vips så var quinoatahinin född!
- Näringsberäkning
- Energi: 500.82 kJ
- Kolhydrater: 6.38 g
- Protein: 1.23 g
- Fett: 9.65 g
- Visa fullständig lista
Receptkommentarer
Inga kommentarer