
Quornfilésallad
Denna rätt kan ätas som huvudrätt eller också ingå på en buffé. Du kan också variera rätten genom olika tillbehör och såser.
Tillagningstid:
1 tim
Ingredienser
portioner
- 12 st röd paprika
- 6 st gul lök
- 1.2 kg champinjoner
- 1.2 kg körsbärstomater
- 13/4 dl rapsolja
- 15 st vitlöksklyftor
- 1 kg quornfilé
- 600 g bladspenat, färsk
- 13/4 dl sweet chili
- 1.5 st citronsaft
- 3 msk timjan, torkad
- 2 msk svartpeppar
- salt, efter smak
Gör så här
- Sätt på ugnen på 180 grader.
- Smörj eller lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Dela paprika, lök och svanp i stor bitar (paprika och lök i fem delar, svampen i halvor) och lägg på plåten. Lägg även hela körsbärstomater på plåten och häll över rapsolja. Blanda väl med händerna. Sätt in plåten i ugnen och låt stå ca 20 minuter.
- Dela quornfiléerna i små bitar.
- Värm olivolja i en kastrull och tillsätt de skalade vitlöksklyftorna.
- Stek quornbitarna i vitlöksoljan och smaka av med salt. Sänk temperaturen, låt steka på låg värme under lock tills grönsakerna i ugnen är klara.
- Tillsätt sedan alla ingredienser (ugnsgrönsaker + spenat, och kryddor) i kastrullen.
- Blanda väl och smaka av med salt och eventuellt mer citron.
- Servera salladen varm, ljummen eller kall.
Receptkommentarer
Inga kommentarer