Quornfilésallad

Denna rätt kan ätas som huvudrätt eller också ingå på en buffé. Du kan också variera rätten genom olika tillbehör och såser.

Tigest Beyene Habteselassie
Kock, Globala Gymnasiet
Tillagningstid: 1 tim
  • Vegansk

Ingredienser

portioner
  • 12 st röd paprika
  • 6 st gul lök
  • 1.2 kg champinjoner
  • 1.2 kg körsbärstomater
  • 13/4 dl rapsolja
  • 15 st vitlöksklyftor
  • 1 kg quornfilé
  • 600 g bladspenat, färsk
  • 13/4 dl sweet chili
  • 1.5 st citronsaft
  • 3 msk timjan, torkad
  • 2 msk svartpeppar
  • salt, efter smak

Gör så här

    1. Sätt på ugnen på 180 grader.
    2. Smörj eller lägg bakplåtspapper på en plåt.
    3. Dela paprika, lök och svanp i stor bitar (paprika och lök i fem delar, svampen i halvor) och lägg på plåten. Lägg även hela körsbärstomater på plåten och häll över rapsolja. Blanda väl med händerna. Sätt in plåten i ugnen och låt stå ca 20 minuter.
    4. Dela quornfiléerna i små bitar.
    5. Värm olivolja i en kastrull och tillsätt de skalade vitlöksklyftorna.
    6. Stek quornbitarna i vitlöksoljan och smaka av med salt. Sänk temperaturen, låt steka på låg värme under lock tills grönsakerna i ugnen är klara.
    7. Tillsätt sedan alla ingredienser (ugnsgrönsaker + spenat, och kryddor) i kastrullen.
    8. Blanda väl och smaka av med salt och eventuellt mer citron.
    9. Servera salladen varm, ljummen eller kall.

Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer