En rektor för länge sedan önskade sig den här rätten som en känd TV-kock hade lagat.
Men i grundreceptet skulle den lösa smeten stekas i en panna precis innan serveringen (a la minute). Jag gjorde om receptet med lite fastare biffar för att det skulle vara möjligt att laga i ett storkök.
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Linser ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg
Ingredienser
- 4.5 kg ricotta
- 600 g vetemjöl
- 1 dl parmesan, Eller någon annan riven ost
- 500 g röda linser, Kokta och mosade
- 3 msk honung, flytande
- 2 st ägg
- 11/2 tsk salt
- 1 tsk oregano, torkad
- 2 dl panko
- g svartpeppar, mald
Gör så här
- Blanda färskost, mjöl, riven ost, vispade ägg, mosade röda linser, honung, salt, svartpeppar och oregano.
- Forma till mjuka bollar eller små pannbiffar. Vänd i ströbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Stek ricottabiffarna i lite olja i en stekpanna eller stekbord. Värm några minuter i ugnen på 175 grader, så att det blir varma på insidan. Eller lägg biffarna på ett bleck med bakplåtspapper och värm i ugnen.
- Servera med klyftpotatis.
Kommentar från författaren
En rektor för länge sedan önskade sig den här rätten som en känd TV-kock hade lagat.
Men i grundreceptet skulle den lösa smeten stekas i en panna precis innan serveringen (a la minute).
Jag gjorde om receptet med lite fastare biffar för att det skulle vara möjligt att laga i ett storkök.
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos, Linser, Mjölkprotein och Ägg
Utan Laktos: Laktosfri färskost
Receptkommentarer
Inga kommentarer