Ricottabiffar

En rektor för länge sedan önskade sig den här rätten som en känd TV-kock hade lagat.
Men i grundreceptet skulle den lösa smeten stekas i en panna precis innan serveringen (a la minute). Jag gjorde om receptet med lite fastare biffar för att det skulle vara möjligt att laga i ett storkök.

Johan Engman
Kock, Förskolan Pärlan, Norlandia Vårby
Tillagningstid: 1 tim 30 min
Förberedelsetid: 30 min
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Huvudrätt , 
  • Lunch , 
  • Lakto-ovo
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Linser , 
  • Mjölkprotein , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 4.5 kg ricotta
  • 600 g vetemjöl
  • 1 dl parmesan, Eller någon annan riven ost
  • 500 g röda linser, Kokta och mosade
  • 3 msk honung, flytande
  • 2 st ägg
  • 11/2 tsk salt
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 2 dl panko
  • g svartpeppar, mald

Gör så här

    1. Blanda färskost, mjöl, riven ost, vispade ägg, mosade röda linser, honung, salt, svartpeppar och oregano.
    2. Forma till mjuka bollar eller små pannbiffar. Vänd i ströbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Stek ricottabiffarna i lite olja i en stekpanna eller stekbord. Värm några minuter i ugnen på 175 grader, så att det blir varma på insidan. Eller lägg biffarna på ett bleck med bakplåtspapper och värm i ugnen.
    4. Servera med klyftpotatis.

Kommentar från författaren

En rektor för länge sedan önskade sig den här rätten som en känd TV-kock hade lagat.
Men i grundreceptet skulle den lösa smeten stekas i en panna precis innan serveringen (a la minute).
Jag gjorde om receptet med lite fastare biffar för att det skulle vara möjligt att laga i ett storkök.

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Laktos, Linser, Mjölkprotein och Ägg

Utan Laktos: Laktosfri färskost


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Krav på utrustning

Helst stekbord. Men det går rätt okej att steka i en varmluftsugn.

Receptkommentarer

Inga kommentarer