Saffransdoftande fiskgryta med fänkål och ärtaioli

Mustig gryta med friska tillbehör

Louice Karlsson
Måltidsutvecklare och kock, Nykvarns kommun
  • Allergener: 
  • Fisk , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein , 
  • Ärtor

Ingredienser

portioner
  • 5 st gul lök
  • 11/4 dl vitlök, riven
  • 2 kg fänkål
  • olja
  • 2 kg krossade tomater
  • 3 l vatten
  • 4 msk grönsaksbuljong
  • salt
  • 4 st saffranspåse
  • 2 kg potatis, tärnad
  • 2 l grädde
  • dill
  • svartpeppar
  • 3 kg sejfile

Ärtaioli

  • 5 dl ärtonnaise
  • 2 msk vitlök, riven

Gör så här

    1. Fräs lök, vitlök och fänkål i olja. Slå på krossade tomater och vatten. Låt puttra ihop med buljong, salt och saffran. Tillsätt potatis mot slutet och smaka av med grädde, dill samt salt och peppar.
    2. Ånga av fisken och häll av vattnet. Slå över grytan och toppa med färsk dill.
    3. Servera med en klick aioli och toppa med ett gott nybakat bröd att doppa i den goda såsen.
  • Ärtaioli

    1. Blanda ärtonnaise med riven vitlök. Smaka av med salt.
Receptets hållbarhetsscore

Dietanpassningar

Innehåller Fisk, Laktos, Mjölkprotein och Ärtor

Utan Laktos: byt till laktosfri grädde

Utan Mjölkprotein: byt till mjölkfri grädde


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer