
Saffransdoftande fiskgryta med fänkål och ärtaioli
Mustig gryta med friska tillbehör
- Allergener:
- Fisk ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Ärtor
Ingredienser
- 5 st gul lök
- 11/4 dl vitlök, riven
- 2 kg fänkål
- olja
- 2 kg krossade tomater
- 3 l vatten
- 4 msk grönsaksbuljong
- salt
- 4 st saffranspåse
- 2 kg potatis, tärnad
- 2 l grädde
- dill
- svartpeppar
- 3 kg sejfile
Ärtaioli
- 5 dl ärtonnaise
- 2 msk vitlök, riven
Gör så här
- Fräs lök, vitlök och fänkål i olja. Slå på krossade tomater och vatten. Låt puttra ihop med buljong, salt och saffran. Tillsätt potatis mot slutet och smaka av med grädde, dill samt salt och peppar.
- Ånga av fisken och häll av vattnet. Slå över grytan och toppa med färsk dill.
- Servera med en klick aioli och toppa med ett gott nybakat bröd att doppa i den goda såsen.
Ärtaioli
- Blanda ärtonnaise med riven vitlök. Smaka av med salt.
- Receptets hållbarhetsscore
-
Dietanpassningar
Innehåller Fisk, Laktos, Mjölkprotein och Ärtor
Utan Laktos: byt till laktosfri grädde
Utan Mjölkprotein: byt till mjölkfri grädde
Receptkommentarer
Inga kommentarer