Squashbiffar

Ett bra sätt att använda grönsaker som börjar bli "bäst före".

Tillagningstid: 45 min
Förberedelsetid: 40 min
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 1.5 kg squash
  • 6 kg morot
  • 3 st palsternacka
  • 3 st ägg
  • 3 dl havregryn
  • 300 g riven ost
  • 31/3 msk matlagningsgrädde
  • 3 dl panko
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 10 g grönsaksbuljong
  • 2 tsk svartpeppar, mald
  • 1 msk curry

Gör så här

    1. Skala och riv grönsakerna fint.
    2. Salta dem och låt ligga i ca 10 minuter för att vattna av sig.
    3. Krama ur vätskan från grönsakerna så mycket som möjligt. Blanda ihop alla ingredienser och låt smeten stå och svälla.
    4. Forma smeten till små biffar.
    5. Blanda panko, vetemjöl och curry. Panera biffarna i det.
    6. Stek biffarna i olja till de har fått färg och är frasiga. Ca 3 min på varje sida.
    7. Servera med pasta/ris och vitlökssås.

Kommentar från författaren

Detta blir saftiga vegetariska biffar. Frasiga utanpå och mjuka inuti.

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Laktos, Mjölkprotein och Ägg

Utan Gluten: glutenfria havregryn

Utan Laktos: laktosfri grädde

Utan Mjölkprotein: mjölkfri grädde/ost


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer