Ett bra sätt att använda grönsaker som börjar bli "bäst före".
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg
Ingredienser
- 1.5 kg squash
- 6 kg morot
- 3 st palsternacka
- 3 st ägg
- 3 dl havregryn
- 300 g riven ost
- 31/3 msk matlagningsgrädde
- 3 dl panko
- 3 dl vetemjöl
- 2 st vitlöksklyftor
- 10 g grönsaksbuljong
- 2 tsk svartpeppar, mald
- 1 msk curry
Gör så här
- Skala och riv grönsakerna fint.
- Salta dem och låt ligga i ca 10 minuter för att vattna av sig.
- Krama ur vätskan från grönsakerna så mycket som möjligt. Blanda ihop alla ingredienser och låt smeten stå och svälla.
- Forma smeten till små biffar.
- Blanda panko, vetemjöl och curry. Panera biffarna i det.
- Stek biffarna i olja till de har fått färg och är frasiga. Ca 3 min på varje sida.
- Servera med pasta/ris och vitlökssås.
Kommentar från författaren
Detta blir saftiga vegetariska biffar. Frasiga utanpå och mjuka inuti.
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos, Mjölkprotein och Ägg
Utan Gluten: glutenfria havregryn
Utan Laktos: laktosfri grädde
Utan Mjölkprotein: mjölkfri grädde/ost
Receptkommentarer
Inga kommentarer