Tacofisk

En god fiskgratäng med tacosmak.

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
  • Allergener: 
  • Fisk , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 1 kg torsk eller annan vit fisk MSC märkt
  • 1.5 g salt
  • 1 dl tacosås medium
  • 31/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl riven ost
  • 30 st tacochips

Gör så här

    1. Sätt ugen på 225 grader. Lägg den tinade fisken i en smord form. Blanda alla ingredienser och häll såsen över fisken.
    2. Krossa tacochipsen lätt och strö överst på gratängen. Lägg riven ost på chipsen. Gratinera i ca 25 minuter.
    3. Servera med goda kokta grönsaker och nykokt potatis - ekologisk såklart.

Kommentar från författaren

Lycka till och smaklig lunch,
/Sanna Kock på Gullhedens förskola Järbo.

Näringsberäkning
  • Energi: 1 366.4 kJ
  • Kolhydrater: 20.2 g
  • Protein: 25.46 g
  • Fett: 15.73 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Fisk, Laktos och Mjölkprotein

Utan Fisk: quorn eller soja

Utan Laktos: laktosfritt alternativ

Utan Mjölkprotein: växtbaserat alternativ


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    1 366.4 kJ
    kcal
    138.7 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    20.2 g
    Protein
    25.46 g
    Fett
    15.73 g
    Mättat fett
    5.93 g
    Enkelomättat fett
    5.73 g
    Fleromättat fett
    2.74 g
    Fibrer
    0.61 g
    Salt
    1.43 g
    Sockerarter
    2.23 g
    Järn
    0.71 mg
    Folat
    28.57 µg
  • Vitaminer
    B12
    1.88 µg
    C-vitamin
    0.18 mg
    D-vitamin
    1.88 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.03 g
    DHA
    0.15 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer