Tångpannkakor

Recept från Laga Mat med Alger - www.seafarm.se

Gör din egna tångpannkakor med torkad sockertång. Enkla att göra och dessutom supergoda med lite tillbehör efter tycke och smak!

Fredrik Gröndahl
Koordinator för Blå Mat-projektet, KTH
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 9 st ägg
  • 9 dl vetemjöl
  • 1.8 l mjölk
  • 11/2 tsk salt
  • 11/3 dl sockertång, torkad sockertång i flakes eller pulver
  • smör

Förslag på pålägg

  • creme fraiche
  • rödlök, hackad
  • tångcaviar, eller löjrom

Gör så här

    1. Blanda mjöl, salt och torkad sockertång i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.
    2. Stek tunna pannkakor i lite smör, för varje pannkaka, i en stek- eller pannkakspanna.
    3. Servera med creme fraiche, hackad rödlök och tångkaviar (eller löjrom).
Receptets hållbarhetsscore
Näringsberäkning
  • Energi: 2 833.65 kJ
  • Kolhydrater: 52.3 g
  • Protein: 17.79 g
  • Fett: 43.59 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Laktos, Mjölkprotein och Ägg

Utan Gluten: Ersätt med glutenfritt alternativ

Utan Laktos: Ersätt med laktosfritt alternativ

Utan Mjölkprotein: Ersätt med mjölkfritt alternativ


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    2 833.65 kJ
    kcal
    676.57 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    52.3 g
    Protein
    17.79 g
    Fett
    43.59 g
    Mättat fett
    26.48 g
    Enkelomättat fett
    10.81 g
    Fleromättat fett
    1.62 g
    Fibrer
    3.6 g
    Salt
    0.38 g
    Sockerarter
    15.43 g
    Järn
    1.3 mg
    Folat
    103.1 µg
  • Vitaminer
    B12
    1.68 µg
    C-vitamin
    11.17 mg
    D-vitamin
    3.31 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0.04 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer