
Recept från Laga Mat med Alger - www.seafarm.se
Det kan sällan bli fel med en god pasta och pesto, det kan verkligen vara en vardagshjälte när orken tagit slut efter en lång dag. Testa på vår alldeles egna pesto med blancherad tång.
- Allergener:
- Gluten ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
- 1 kg pasta
- smör, en klick
Pesto
- 6 dl solroskärnor, rostade
- 4 dl tång, blancherad
- 4 dl bladspenat
- 8 st vitlöksklyftor
- 100 g parmesanost
- 4 basilika, krukor
- 2 dl olivolja
- 4 msk citron, saft
Gör så här
- Tina den blancherade tången i en sil.
- Rosta solroskärnorna i en stekpanna tills gyllenbruna i färgen.
- Skölj den tinade tången under rinnande kallt vatten. Låt rinna av en liten stund och krama ur det mesta av vätskan.
- Gör peston. Mixa först ihop tången med de rostade solroskärnorna. Mixa tills tången och kärnorna har blivit i mindre bitar. Tillsätt resterande ingredienser och mixa ihop tills peston blir till en slät massa. Ställ åt sidan.
- Koka valfri pasta. Lägg i ordentligt med salt i vattnet. Gott med salt. Spara 2dl av pastavattnet några minuter innan pastan har kokat klart och häll av resterande vattnet.
- Häll hälften av det sparade pastavattnet på en medelvarmt stekpanna. Tillsätt ca 3 msk av peston. Häll sedan pastan i stekpannan. Ha i smöret. Blanda. Blanda. Blanda. Häll i lite mer pastavatten och mer pesto om du vill ha den lite tjockare eller bara vill frossa!
- Lägg upp på en tallrik och strössla över (en hög av) parmesan.
- Obs: peston håller sig ca 5 dagar i kylen.
- Receptets hållbarhetsscore
-
Dietanpassningar
Innehåller Gluten och Mjölkprotein
Utan Gluten: Glutenfritt alternativ
Utan Mjölkprotein: Mjölkfritt alternativ
Receptkommentarer
Inga kommentarer