Tapenade på svarta oliver

Vad vore Globalas goda mat utan de smakrika såserna och rörorna som alltid finns på lunchbuffén?

Tigest Beyene Habteselassie
Kock, Globala Gymnasiet
Tillagningstid: 15 min
  • Vegansk

Ingredienser

portioner
  • 740 g oliver, svarta
  • 380 g svarta bönor
  • 400 g soltorkade tomater
  • 2 st färsk basilika, krukor
  • 4 msk citronsaft
  • 2 tsk peppar
  • 4 msk spiskummin
  • 2 dl rapsolja
  • 6 msk vitvinsvinäger

Gör så här

    1. Mixa oliver, svarta bönor, soltorkade tomater och basilika i en mixer eller med mixerstav.
    2. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av.

Kommentar från författaren

Supergott på en bit gott bröd eller som dipp. Perfekt på tapasbuffén och till grillat.


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer