
Tomatsoppa med risoni
En mustig soppa med växtbaserat protein som värmer gott en kall dag. Gör soppan matigare med risoni, ris eller matvete. Kan toppas med en klick crème fraiche eller havre fraiche.
- Allergener:
- Spannmål
Ingredienser
- 1 kg quornfärs el sojafärs - växtbaserat protein
- 1 kg tomat, hackade
- 5 l vatten
- 500 g risoni
- 1 st tärnad gul lök
- 1 st purjolök, stimlad
- 31/3 msk oregano, torkad
- 5 st vitlöksklyfta, krossad
- 1 dl grönsaksbuljong
- Salt och peppar efter smak
- dl creme fraiche el Havrefraiche som ett växtbaserat alternativ, Tillsätt vid servering som en extra energi klick.
Gör så här
- Fräs lök, purjolök & vitlök i en stor kastrull. Låt puttra några min.
- Häll i quornfärs / sojafärs och rör alltsammans. Tillsätt tomater, risoni, oregano, salt, peppar & grönsaksbuljong. Låt koka tills risoni blir mjuk.
- Servera med nybakat bröd, ost & grönsaksskivor. Ha gärna en klick crème fraiche på soppan.
Kommentar från författaren
TIPS:
Man kan byta risoni mot matvete el mathavre.
Lycka till! Smaklig måltid på min egen inspiration från ÖSTERLEN.
Susan kock på Blåsippansförskola Sandviken
- Näringsberäkning
- Energi: 1 031.99 kJ
- Kolhydrater: 23.97 g
- Protein: 15.35 g
- Fett: 8.58 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Spannmål
Utan Spannmål: Finns i risoni (pasta) - ris, quinoa
Receptkommentarer
Inga kommentarer