Ugnsbakad gröt

Ugnsbakad gröt som kan varieras i det oändliga med olika frukter och bär.

Janina Blomberg
Medgrundare och kunskapsdesigner, ÄTUP
Tillagningstid: 25 min
Förberedelsetid: 10 min
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Mjölkprotein , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 1 l havregryn
  • 1.8 l mellanmjölk
  • 5 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk honung
  • 1 st banan
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

    1. Sätt på och värm upp ugnen till 200 grader
    2. Blanda havregryn, mjölk, ägg salt och vaniljpulver i en skål eller bunke
    3. Häll smeten i en ugnssäker form
    4. Kärna ur och klyfta päronet och tryck ner klyftorna i smeten
    5. Baka av i 20-25 minuter tills gröten tjocknat och är gyllenbrun på ytan
    6. När gröten är klar – ringla över lite honung och servera med banan eller valfri frukt alt bär
    7. Servera med mjölk eller lite grädde

Kommentar från författaren

Ni kan variera gröten med olika sorters frukter och den kan serveras med naturell kvarg, vaniljkvarg, olika bär, lite sylt - det ni har hemma med andra ord :)

Näringsberäkning
  • Energi: 1 418.14 kJ
  • Kolhydrater: 41.82 g
  • Protein: 13.76 g
  • Fett: 12.1 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Mjölkprotein och Ägg

Utan Gluten: glutenfria havregryn

Utan Mjölkprotein: havremjölk, havregrädde


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Servering och upplägg

Lägg upp varm eller ljummen gröt på ett fint fat eller i en liten skål - ringla över honung och servera med mjölk, en klick grädde eller vaniljkvarg.

Receptkommentarer

Inga kommentarer