Ugnsbakad gröt som kan varieras i det oändliga med olika frukter och bär.
- Allergener:
- Gluten ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg
Ingredienser
- 1 l havregryn
- 1.8 l mellanmjölk
- 5 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 msk honung
- 1 st banan
- 1 dl vispgrädde
Gör så här
- Sätt på och värm upp ugnen till 200 grader
- Blanda havregryn, mjölk, ägg salt och vaniljpulver i en skål eller bunke
- Häll smeten i en ugnssäker form
- Kärna ur och klyfta päronet och tryck ner klyftorna i smeten
- Baka av i 20-25 minuter tills gröten tjocknat och är gyllenbrun på ytan
- När gröten är klar – ringla över lite honung och servera med banan eller valfri frukt alt bär
- Servera med mjölk eller lite grädde
Kommentar från författaren
Ni kan variera gröten med olika sorters frukter och den kan serveras med naturell kvarg, vaniljkvarg, olika bär, lite sylt - det ni har hemma med andra ord :)
- Näringsberäkning
- Energi: 1 418.14 kJ
- Kolhydrater: 41.82 g
- Protein: 13.76 g
- Fett: 12.1 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Mjölkprotein och Ägg
Utan Gluten: glutenfria havregryn
Utan Mjölkprotein: havremjölk, havregrädde
Receptkommentarer
Inga kommentarer