
Vegansk "kyckling-curry"
En vegansk krämig curry, passar till ris, quinoa, sallad, pasta etc.
Tillagningstid:
20 tim
Förberedelsetid:
10 min
- Allergener:
- Soja
Ingredienser
portioner
- 2 st gul lök
- 4 msk olivolja extra virgin
- 700 g hälsans kök filet pieces
- 3 st vitlöksklyftor
- 3 st broccoli, färsk med stam
- 500 st morötter
- 6 dl imat matlagningsgrädde
- msk curry
- chili
- kummin
- ingefära
- gurkmeja
- salt
- vitpeppar
- paprikakrydda
- 1.5 st grönsaksbuljong
Gör så här
- Hacka löken och stek i olja.
- Lägg i filébitarna i stekpannan och stek tills de tinat.
- Pressa i vitlök.
- Hacka broccoli och morot i mindre bitar. Lägg i stekpannan och stek några minuter.
- Häll i vegansk matlagningsgrädde.
- Krydda efter smak.
- Koka tills den blivit krämigt. Tillsätt vatten om såsen blir för fast i konsistensen.
Kommentar från författaren
Hyllning till currypastan från pastavagnen på Halmstads torg. Passar till antingen ris, quinoa, sallad, pasta etc.
Dietanpassningar
Innehåller Soja
Utan Soja: Ersätt med kyckling
Receptkommentarer
Inga kommentarer