Vegansk "kyckling-curry"

En vegansk krämig curry, passar till ris, quinoa, sallad, pasta etc.

Tillagningstid: 20 tim
Förberedelsetid: 10 min
  • Allergener: 
  • Soja

Ingredienser

portioner
  • 2 st gul lök
  • 4 msk olivolja extra virgin
  • 700 g hälsans kök filet pieces
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 st broccoli, färsk med stam
  • 500 st morötter
  • 6 dl imat matlagningsgrädde
  • msk curry
  • chili
  • kummin
  • ingefära
  • gurkmeja
  • salt
  • vitpeppar
  • paprikakrydda
  • 1.5 st grönsaksbuljong

Gör så här

    1. Hacka löken och stek i olja.
    2. Lägg i filébitarna i stekpannan och stek tills de tinat.
    3. Pressa i vitlök.
    4. Hacka broccoli och morot i mindre bitar. Lägg i stekpannan och stek några minuter.
    5. Häll i vegansk matlagningsgrädde.
    6. Krydda efter smak.
    7. Koka tills den blivit krämigt. Tillsätt vatten om såsen blir för fast i konsistensen.

Kommentar från författaren

Hyllning till currypastan från pastavagnen på Halmstads torg. Passar till antingen ris, quinoa, sallad, pasta etc.

Dietanpassningar

Innehåller Soja

Utan Soja: Ersätt med kyckling


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer