
Vegetarisk svinnsmart lasagne
En blomkålssoppa eller broccolisoppa kan bli till en god krämig lasagne = svinnsmart. I göttfärssåsen används salladsrester som är över.
Tillagningstid:
30 min
Förberedelsetid:
40 min
- Allergener:
- Bönor ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Ärtor
Ingredienser
portioner
Svinnsmart göttfärssås
- 4 st gul lök, hackade
- 2 st vitlök
- 500 g grönsaksrester
- 4 msk tomatpuré
- 2 l krossade tomater
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk socker
- oregano, efter egen smak
- basilika, efter egen smak
- 2 kg baljväxtfärs
- salt, eller grönsaksbuljong
Blomkålssoppa/bechamelsås
- 1 st gul lök
- 300 g blomkålsblast
- 2 dl potatismos
- 3 dl vatten
- 11/2 dl matlagningsgrädde
- salt, eller grönsaksbuljong
- vitpeppar, efter egen smak
Montering av lasagne
- 6 st lasagneplattor, ca
- 1 l riven ost
Gör så här
Svinnsmart göttfärssås
- Fräs löken med kryddorna och tomatpurén.
- Tillsätt övriga ingredienser och koka ca 10 min.
- Mixa med slät med stavmixer.
- Tillsätt baljväxtfärsen och koka en stund till. Smaka av.
Blomkålssoppa/bechamelsås
- Fräs löken i en kastrull.
- Tillsätt resterande ingredienser och mixa ihop till en blomkålssoppa.
Montering av lasagne
- Varva göttfärssås och blomkålssoppan med lasagneplattor och avsluta riven ost.
- Kör på gratängprogram i ugnen – eller på 180 grader ca 30 minuter.
Dietanpassningar
Innehåller Bönor, Laktos, Mjölkprotein och Ärtor
Receptkommentarer
Inga kommentarer