
Vegetarisk Tacolasagne
Ett av våra mest omtyckta recept, bland både stora och små. Relativt snabbt för att vara en lasagne då du kokar allt i ett och inte två separata såser.
Tillagningstid:
2 tim
10 min
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Spannmål
Ingredienser
portioner
- 5 kg gul lök, hackad
- 10 kg tomater, tärnade frysta
- 20 kg krossade tomater
- 6 kg salsa
- 900 g taco kryddmix
- 1 dl spiskummin
- 1 dl chilipulver
- 1 dl paprikapulver
- 10 kg morot, grovriven
- 3 kg majs
- 5 l vatten
- 6 kg creme fraiche, lätt
- 17 kg quornfärs el sojafärs - växtbaserat protein
- 6 kg lasagneplattor
- 1 dl sambal oelek
- 3 kg riven ost
Gör så här
- Fräs lök i olja tillsammans med alla kryddor och sambal.
- Tillsätt all tomat, morot, salsa och vatten och koka till en mustig tomatsås ca 30 min.
- Tillsätt sojafärs och majs och låt sjuda ytterligare 30 min. Rör sedan ner creme fraiche och smaka av med ev. mer kryddor.
- Varva såsen med lasagneplattor i bleck och stö ost på toppen. Grädda i 160 grader varmluft ca 40 min. Låt den gärna stanna lite innan servering.
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos, Mjölkprotein och Spannmål
Receptkommentarer
Inga kommentarer