Vegetarisk Tacolasagne

Ett av våra mest omtyckta recept, bland både stora och små. Relativt snabbt för att vara en lasagne då du kokar allt i ett och inte två separata såser.

Maria Larsdotter
Kökschef , Språkskolan
Tillagningstid: 2 tim 10 min
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein , 
  • Spannmål

Ingredienser

portioner
  • 5 kg gul lök, hackad
  • 10 kg tomater, tärnade frysta
  • 20 kg krossade tomater
  • 6 kg salsa
  • 900 g taco kryddmix
  • 1 dl spiskummin
  • 1 dl chilipulver
  • 1 dl paprikapulver
  • 10 kg morot, grovriven
  • 3 kg majs
  • 5 l vatten
  • 6 kg creme fraiche, lätt
  • 17 kg quornfärs el sojafärs - växtbaserat protein
  • 6 kg lasagneplattor
  • 1 dl sambal oelek
  • 3 kg riven ost

Gör så här

    1. Fräs lök i olja tillsammans med alla kryddor och sambal.
    2. Tillsätt all tomat, morot, salsa och vatten och koka till en mustig tomatsås ca 30 min.
    3. Tillsätt sojafärs och majs och låt sjuda ytterligare 30 min. Rör sedan ner creme fraiche och smaka av med ev. mer kryddor.
    4. Varva såsen med lasagneplattor i bleck och stö ost på toppen. Grädda i 160 grader varmluft ca 40 min. Låt den gärna stanna lite innan servering.

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Laktos, Mjölkprotein och Spannmål


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer