Veggie Tacogratäng
Ett gott och nyttigt och grönt alternativ.
- Allergener:
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Soja
Ingredienser
- 800 g sojafärs
- 1 kg potatis, skivad
- 31/3 msk matolja
- 200 g gul lök
- vitlöksklyfta, krossad
- 11/2 dl tacokrydda
- 800 g krossade tomater
- 4 dl vatten
- 100 g chilisås
- 5 dl creme fraiche
- 750 g philadelphiaost
- 500 g purjolök, stimlad
- 500 g riven ost
Gör så här
- Hetta upp olja och fräs lök och vitlök, tillsätt färsen och tacokrydda.
- Häll på tomaterna, vatten, chilisås och smaksätt med salt och peppar.
- Låt sjuda i 15-20 minuter.
- Lägg potatis i botten i bleck häll på såsen.
- Blanda creme fraiche och philadelphiaost och bred på toppingen.
- Toppa gratängen med purjolök och riven ost.
- Sätt in i ugnen. 160 grader c:a 40-60 minuter tills potatisen är mjuk.
Kommentar från författaren
Recept från pinnhagens förskola i Sandviken // Sussie
- Näringsberäkning
- Energi: 3 254.15 kJ
- Kolhydrater: 40.03 g
- Protein: 45.29 g
- Fett: 45.8 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Laktos, Mjölkprotein och Soja
Utan Laktos: laktosfri créme fraiche
Utan Mjölkprotein: Ersätt med havregrädde
Utan Soja: Ersätt med nötfärs
Receptkommentarer
Inga kommentarer