Vitkålsgryta med potatis och lingon
En mustig kålgryta med växtbaserad färs.
- Allergener:
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Soja
Ingredienser
- 1 kg vitkål
- 1 st gul lök
- 400 g baljväxtfärs
- soja
- rapsolja
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl creme fraiche
- majsstärkelse
- mald kryddpeppar
Gör så här
- Strimla vitkål.
- Hacka lök.
- Koka upp alla råvaror, och koka tills kålen är klar. Red ev av grytan med majsstärkelse.
- Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Kommentar från författaren
Kicki, Kock, Smassens förskola Sandvikens kommun
Dietanpassningar
Innehåller Laktos, Mjölkprotein och Soja
Utan Mjölkprotein: Havreprodukter eller soja produkter
Utan Soja: Ersätt med Ärtfärs
Receptkommentarer
Inga kommentarer