Vitkålsgryta med potatis och lingon

En mustig kålgryta med växtbaserad färs.

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 16 min
  • Allergener: 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein , 
  • Soja

Ingredienser

portioner
  • 1 kg vitkål
  • 1 st gul lök
  • 400 g baljväxtfärs
  • soja
  • rapsolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • majsstärkelse
  • mald kryddpeppar

Gör så här

    1. Strimla vitkål.
    2. Hacka lök.
    3. Koka upp alla råvaror, och koka tills kålen är klar. Red ev av grytan med majsstärkelse.
    4. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

Kommentar från författaren

Kicki, Kock, Smassens förskola Sandvikens kommun

Dietanpassningar

Innehåller Laktos, Mjölkprotein och Soja

Utan Mjölkprotein: Havreprodukter eller soja produkter

Utan Soja: Ersätt med Ärtfärs


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer