Zucchinibiffar

Gott vegetariskt alternativ

Tigest Beyene Habteselassie
Kock, Globala Gymnasiet
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 12 st zucchini
  • 4 st gul lök
  • 2 g persilja, hackad, knippe
  • 10 dill, hackad, knippe
  • 10 mynta, hackad, knippe
  • 4 st ägg
  • 6 st morot
  • 2 msk oregano, torkad
  • 6 msk olivolja
  • 400 g fetaost
  • 300 g riven ost
  • 4 msk mannagryn
  • 2 dl vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

    1. Tvätta och riv zucchini och morot. Salta zucchini och blanda. Låt rinna av i durksalg några timmar.
    2. Lägg zucchini på en ren handduk och pressa den mycket väl så att vätskan åker ut.
    3. Lägg det i en skål och tillsätt alla ovanstående ingredienser, blanda väl.
    4. Ta en stor sked av blandningen, rulla i mjöl, skaka den i handen för att få bort för mycket mjöl och forma den till biffar.
    5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och grädda i 220 grader i luften i ca 30-35 minuter beroende på ugn.
    6. Vänd dem efter halva tiden om det behövs beroende på färg.
Receptets hållbarhetsscore

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Laktos, Mjölkprotein och Ägg

Utan Gluten: Ersätt med glutenfritt alternativ

Utan Laktos: Ersätt med laktosfritt alternativ

Utan Mjölkprotein: Ersätt med mjölkfritt alternativ


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer