
Gott vegetariskt alternativ
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg
Ingredienser
- 12 st zucchini
- 4 st gul lök
- 2 g persilja, hackad, knippe
- 10 dill, hackad, knippe
- 10 mynta, hackad, knippe
- 4 st ägg
- 6 st morot
- 2 msk oregano, torkad
- 6 msk olivolja
- 400 g fetaost
- 300 g riven ost
- 4 msk mannagryn
- 2 dl vetemjöl
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Tvätta och riv zucchini och morot. Salta zucchini och blanda. Låt rinna av i durksalg några timmar.
- Lägg zucchini på en ren handduk och pressa den mycket väl så att vätskan åker ut.
- Lägg det i en skål och tillsätt alla ovanstående ingredienser, blanda väl.
- Ta en stor sked av blandningen, rulla i mjöl, skaka den i handen för att få bort för mycket mjöl och forma den till biffar.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och grädda i 220 grader i luften i ca 30-35 minuter beroende på ugn.
- Vänd dem efter halva tiden om det behövs beroende på färg.
- Receptets hållbarhetsscore
-
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos, Mjölkprotein och Ägg
Utan Gluten: Ersätt med glutenfritt alternativ
Utan Laktos: Ersätt med laktosfritt alternativ
Utan Mjölkprotein: Ersätt med mjölkfritt alternativ
Receptkommentarer
Inga kommentarer