Aktuellt från föreningen

Frisk Mats ordförande Anna Lindelöw Mannheimer utses till ambassadör för European Climate Pact

Aktuellt från föreningen

Frisk Mats ordförande Anna Lindelöw Mannheimer utses till ambassadör för European Climate Pact

Vi är stolta över att dela den spännande nyheten att Anna Lindelöw Mannheimer, vår ordförande på Frisk Mat, har blivit utvald som en av ambassadörerna för European Climate Pact under 2024. Detta är en fantastisk möjlighet för oss att ytterligare stärka vår kommunikation kring kopplingen mellan planetär och mänsklig hälsa.

European Climate Pact är en plattform som samlar föreningar, organisationer och individer från hela Europa för att gemensamt arbeta mot en mer hållbar framtid. Att Anna blivit ambassadör för detta initiativ ser vi som en möjlighet att driva vidare vårt arbete i ännu fler kontexter.

Anna är känd för sitt passionerade engagemang för dessa sakfrågor. Som ordförande för Frisk Mat har hon varit en förebild för vårt arbete med att främja hälsosamma och hållbara matvanor. Hennes nya roll som ambassadör ger henne en plattform att utvidga sitt inflytande och dela sina insikter om hur vår mat påverkar både planeten och vår egen hälsa.

Kopplingen mellan planetär och mänsklig hälsa

Det är ingen hemlighet att de val vi gör kopplat till mat i vår vardag har en direkt påverkan på vår egen men även planetens hälsa. Genom att främja hållbara matvanor kan vi bidra till att bevara vår planet samtidigt som vi skapar en hälsosammare framtid för oss själva och kommande generationer.

Som följare av Frisk Mat spelar du en viktig roll i denna hållbarhetsresa. Genom att fortsätta inspireras av hälsosamma matval och hållbara arbetsstätt från kök runt om i hela landet kan vi tillsammans göra positiv skillnad.

Vi på Frisk Mat är otroligt glada över den här möjligheten och ser fram emot att dela med oss av Annas erfarenheter som ambassadör för European Climate Pact. Tack för att ni fortsätter att vara en del av vår gemenskap för en hälsosam och hållbar framtid!Vill du läsa mer?

Det svenska nätverket för European Climate Pact koordineras av Sveriges Klimatkommuner .

Klicka här för att lära dig mer om European Climate Pact.

Dela: