Verktygslåda för minskat matsvinn

Verktygslåda för minskat matsvinn

Matsvinnsfrågan är en het potatis i kostvärlden. Inom Sveriges offentliga måltider jobbas det mer än någonsin för att minska matsvinnet. Det är en fråga som engagerar allt ifrån kostchefer och kockar till matgäster och politiker.

Att minska matsvinnet är en självklarhet för att ta vara på jordens resurser och inte kasta pengar i sopkorgen. Men hur man gör det är inte alltid lika enkelt, och ofta saknas tiden för att undersöka lösningar.

Därför finns vår verktygslåda för minskat matsvinn, fylld med 98 konkreta tips.

Vertygslådan är sammansatt av Milad Fahimi, måltidsekolog, och byggd på en mix av forskningsrapporter, myndighetsinformation, kommuners strategier och goda exempel. Den ingen slutgiltig lösning – men en tydlig uppmaning att börja testa och hitta vad som funkar hos er.

Låt oss tillsammans göra skillnad – lycka till med ert matsvinnsarbete!

PS. Vill du ha ett exemplar av verktygslådan i tryckt format, maila redaktor@friskmat.se


Ladda hem Verktygslåda för minskat matsvinn

Dela: