Vilka är vi?
Frisk Mat är en ideell förening som drivs av ett gäng eldsjälar som alla brinner för en bättre folkhälsa via maten. Utöver vårt kansli som arbetat dedikerat i föreningen under flera år har vi ovärderlig hjälp från flera volontärer. Läs gärna mer om vilka vi är nedan.

Anna Lindelöw Mannheimer
Initiativtagare / ordförandeDrivs av de enorma möjligheter som finns i att skapa forum och samtal om hur vi kan förbättra folkhälsan om vi alla arbetar i samma riktning och tillsammans.

Frida Bosma
Operativt ansvarig & PRMed från starten och drivs av att genom inspiration och kunskap kring kost bidra till positiv förändring både för folkhälsan, enskilda människor och samhället i stort.

Lina Jiremark
RedaktörProjektleder planeringen samt publiceringen av innehållet på friskmat.se. Värnar om att sprida den viktiga kunskapen och medvetenheten kring hur mat och hälsa hänger ihop.

Sofia Antonsson
Dietist, grundare Belly BalanceModererar och granskar receptbanken här på friskmat.se för att kunna garantera att alla recept är anpassade för offentliga kök samt lever upp till de Nordiska Näringsrekommendationerna.

Frida Ronge
Kock, kulinarisk chef restaurang TAKStjärnkock som skapat en helt egen japansk-nordisk matlagningsstil, och med en särskild passion för fisk och hållbarhet kopplat till mat. Är en av Frisk Mats två ambassadörer.

Fredrik Eriksson
Kock, Långbro Värdshus och Restaurang NationalmuseumEn eldsjäl till krögare och stjärnkock som har stor kärlek till den offentliga måltiden, samt att laga enkel och ren mat. Är en av Frisk Mats två ambassadörer.

Catharina Schött
ProjektledareMedgrundare som drivs av att använda sin erfarenhet inom kommunikation för att fler ska få kunskapen om hur hälsosam kost bidrar till att de kan leva ett friskare liv.

Isabella Argiriou
RådgivareBrinner för att förändra skattefinansierade måltiden att sätta hälsofrämjande normer och göra oss mindre sjuka. Stöttar som rådgivare inom varumärken, strategi och kommersiella frågor.

Stina Lindecrantz
UX DesignerBrinner för design som verktyg till att skapa positiv förändring för människor och planet. Har stöttat teamet under utvecklingen av den nya digitala plattformen.

Michelle Rydow
SkribentUtbildad näringsfysiolog som vill att en god, hälsosam och hållbar måltid ska vara en självklarhet inom den offentliga verksamheten. Bidrar med att skriva artiklar på plattformen.

Amanda Holmberg
KorrekturläsareBrinner för språk och text och stöttar föreningen i språkliga frågor. Amanda har bakgrund som svensklärare i gymnasieskolan och arbetar nu som bibliotekspedagog.

Therese Hansson
SkribentUtbildad kock som är nyfiken på allt som har med kost och hälsa att göra, arbetar på äldreboende. Genom att skriva artiklar för Frisk mat får jag möjligheten att dela med mig av kunskap och att komma ett steg närmare en bättre folkhälsa.

Malin Cederlöf
SkribentStuderar till kostvetare och dietist och har ett brinnande intresse för kost och hälsa, framför allt för barn och ungdomar. Bidrar till föreningen genom att skriva artiklar till plattformen.

Louise Pompe
JuristHjälper Frisk Mat genom en fot i juridiken och en inom hälsocoachning, att både påverka beslutsfattare och sprida inspiration och motivation till bättre hälsa och välmående på individnivå.

Emelie Jansson
SkribentUtbildad näringsfysiolog och med bred kunskap inom kost och hälsa. Som volontär använder hon sin kunskap och förmedlar den bäst genom sina innehållsartiklar här på plattformen.

Ebba Winther
AdminstrationI takt med ett ökat intresse för hälso- och matrelaterade frågor samt högskolestudier inom på ämnet fann hon Frisk Mat. Hon hjälper till med diverse administrativa uppgifter.

Susanna Almström
Skribent och rådgivareEldsjäl som arbetar dagligen med att främja barn, unga och äldres hälsa genom rörelse och mindre socker. Bidrar som rådgivare och skribent av innehåll på plattformen.

Janni Ringdahl
SkribentUtbildad näringsfysiolog som arbetar med regulatoriska frågor inom medicinsk nutrition. Med ett livslångt intresse för träning, hälsa och människans fysiologi, hoppas hon genom det skrivna ordet och Frisk mat kunna bidra än mer till allas rätt till ett aktivt liv fullt av god och hälsosam mat.