Vilka är vi?

Frisk Mat är en ideell förening som drivs av ett gäng eldsjälar som alla brinner för en bättre folkhälsa via maten. Utöver vårt kansli som arbetat dedikerat i föreningen under flera år har vi ovärderlig hjälp från flera volontärer. Läs gärna mer om vilka vi är nedan.

Kansli

Anna Lindelöw Mannheimer

Initiativtagare / ordförande

Drivs av de enorma möjligheter som finns i att skapa forum och samtal om hur vi kan förbättra folkhälsan om vi alla arbetar i samma riktning och tillsammans.

Kansli

Lina Jiremark

Redaktör

Projektleder planeringen samt publiceringen av innehållet på friskmat.se. Värnar om att sprida den viktiga kunskapen och medvetenheten kring hur mat och hälsa hänger ihop.

Dietist

Sofia Antonsson

Dietist, grundare Belly Balance

Modererar och granskar receptbanken här på friskmat.se för att kunna garantera att alla recept är anpassade för offentliga kök samt lever upp till de Nordiska Näringsrekommendationerna.

Ambassasdör

Frida Ronge

Kock, kulinarisk chef restaurang TAK

Stjärnkock som skapat en helt egen japansk-nordisk matlagningsstil, och med en särskild passion för fisk och hållbarhet kopplat till mat. Är en av Frisk Mats två ambassadörer.

Ambassadör

Fredrik Eriksson

Kock, Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum

En eldsjäl till krögare och stjärnkock som har stor kärlek till den offentliga måltiden, samt att laga enkel och ren mat. Är en av Frisk Mats två ambassadörer.

Volontär

Frida Bosma

PR

Med från starten och drivs av att genom inspiration och kunskap kring kost bidra till positiv förändring både för folkhälsan, enskilda människor och samhället i stort.

Volontär

Catharina Schött

Projektledare

Medgrundare som drivs av att använda sin erfarenhet inom kommunikation för att fler ska få kunskapen om hur hälsosam kost bidrar till att de kan leva ett friskare liv.

Volontär

Isabella Argiriou

Rådgivare

Brinner för att förändra skattefinansierade måltiden att sätta hälsofrämjande normer och göra oss mindre sjuka. Stöttar som rådgivare inom varumärken, strategi och kommersiella frågor.

VOLONTÄR

Stina Lindecrantz

UX Designer

Brinner för design som verktyg till att skapa positiv förändring för människor och planet. Har stöttat teamet under utvecklingen av den nya digitala plattformen.

Volontär

Sabine Sunter

Skribent

Hur har våra äldre det egentligen? Som journalist är jag van att ställa stora frågor, men jag vill också vara med och ge svar och bidra till att människor får det bättre. Jag utbildade mig som kostrådgivare och kostombud för äldre för att förstå vad som krävs för att undvika undernäring och onödigt lidande och för att sprida kunskapen till dem som kan hjälpa till.

Volontär

Amanda Holmberg

Korrekturläsare

Brinner för språk och text och stöttar föreningen i språkliga frågor. Amanda har bakgrund som svensklärare i gymnasieskolan och arbetar nu som bibliotekspedagog.

VOLONTÄR

Therese Hansson

Skribent

Utbildad kock som är nyfiken på allt som har med kost och hälsa att göra, arbetar på äldreboende. Genom att skriva artiklar för Frisk mat får jag möjligheten att dela med mig av kunskap och att komma ett steg närmare en bättre folkhälsa.

Volontär

Malin Cederlöf

Skribent

Studerar till kostvetare och dietist och har ett brinnande intresse för kost och hälsa, framför allt för barn och ungdomar. Bidrar till föreningen genom att skriva artiklar till plattformen.

Volontär

Louise Pompe

Jurist

Hjälper Frisk Mat genom en fot i juridiken och en inom hälsocoachning, att både påverka beslutsfattare och sprida inspiration och motivation till bättre hälsa och välmående på individnivå.

Volontär

Milad Fahimi

Skribent

Arbetar som Måltidsekolog på Ekerö kommun. Jag ÄLSKAR mat - och att få kombinera något jag älskar med mitt driv för miljöfrågorna är en självklarhet för mig. Som måltidsekolog strävar jag efter att hitta nya kreativa lösningar för att göra de offentliga måltiderna mer hållbara.

Volontär

Ebba Winther

Adminstration

I takt med ett ökat intresse för hälso- och matrelaterade frågor samt högskolestudier inom på ämnet fann hon Frisk Mat. Hon hjälper till med diverse administrativa uppgifter.

Volontär

Susanna Almström

Skribent och rådgivare

Eldsjäl som arbetar dagligen med att främja barn, unga och äldres hälsa genom rörelse och mindre socker. Bidrar som rådgivare och skribent av innehåll på plattformen.

Volontär

Janni Ringdahl

Skribent

Utbildad näringsfysiolog som arbetar med regulatoriska frågor inom medicinsk nutrition. Med ett livslångt intresse för träning, hälsa och människans fysiologi, hoppas hon genom det skrivna ordet och Frisk mat kunna bidra än mer till allas rätt till ett aktivt liv fullt av god och hälsosam mat.

Volontär

Linda Eklund

Skribent

Kostrådgivare med erfarenhet, kuskap och passion från yogavärlden och förändringsledning. Linda skapade Healthcravings för att hjälpa företag och privatpersoner att nå framgång genom att använda hälsoämnet som en del av sin grund och helhet.