Vilka är vi?
Frisk Mat är en ideell förening som drivs av ett gäng eldsjälar som alla brinner för en bättre folkhälsa via maten. Utöver vårt kansli som arbetat dedikerat i föreningen under flera år har vi ovärderlig hjälp från flera volontärer. Läs gärna mer om vilka vi är nedan.

Anna Lindelöw Mannheimer
Initiativtagare / ordförandeDrivs av de enorma möjligheter som finns i att skapa forum och samtal om hur vi kan förbättra folkhälsan om vi alla arbetar i samma riktning och tillsammans.

Catharina Schött
ProjektledareMedgrundare som drivs av att använda sin erfarenhet inom kommunikation för att fler ska få kunskapen om hur hälsosam kost bidrar till att de kan leva ett friskare liv.

Frida Bosma
Operativt ansvarig & PRMed från starten och drivs av att genom inspiration och kunskap kring kost bidra till positiv förändring både för folkhälsan, enskilda människor och samhället i stort.

Lina Jiremark
RedaktörProjektleder planeringen samt publiceringen av innehållet på friskmat.se. Värnar om att sprida den viktiga kunskapen och medvetenheten kring hur mat och hälsa hänger ihop.

Sofia Antonsson
Dietist, grundare Belly BalanceModererar och granskar receptbanken här på friskmat.se för att kunna garantera att alla recept är anpassade för offentliga kök samt lever upp till de Nordiska Näringsrekommendationerna.

Frida Ronge
Kock, kulinarisk chef restaurang TAKStjärnkock som skapat en helt egen japansk-nordisk matlagningsstil, och med en särskild passion för fisk och hållbarhet kopplat till mat. Är en av Frisk Mats två ambassadörer.

Fredrik Eriksson
Kock, Långbro Värdshus och Restaurang NationalmuseumEn eldsjäl till krögare och stjärnkock som har stor kärlek till den offentliga måltiden, samt att laga enkel och ren mat. Är en av Frisk Mats två ambassadörer.

Louise Pompe
JuristHjälper Frisk Mat genom en fot i juridiken och en inom hälsocoachning, att både påverka beslutsfattare och sprida inspiration och motivation till bättre hälsa och välmående på individnivå.

Jenny Blomqvist
SkribentStatistik- och kostvetenskapstudent med passion för folkhälsa och särskilt intresse för hälsoprevention och livsstilsförändringar. Vill bidra till förbättring och lära sig mer om hjärtefrågorna.

Malin Cederlöf
SkribentStuderar till kostvetare och dietist och har ett brinnande intresse för kost och hälsa, framför allt för barn och ungdomar. Bidrar till föreningen genom att skriva artiklar till plattformen.

Emelie Jansson
SkribentUtbildad näringsfysiolog och med bred kunskap inom kost och hälsa. Som volontär använder hon sin kunskap och förmedlar den bäst genom sina innehållsartiklar här på plattformen.

Ebba Winther
AdminstrationI takt med ett ökat intresse för hälso- och matrelaterade frågor samt högskolestudier inom på ämnet fann hon Frisk Mat. Hon hjälper till med diverse administrativa uppgifter.

Susanna Almström
Skribent och rådgivareEldsjäl som arbetar dagligen med att främja barn, unga och äldres hälsa genom rörelse och mindre socker. Bidrar som rådgivare och skribent av innehåll på plattformen.

Therese Hansson
SkribentUtbildad kock som är nyfiken på allt som har med kost och hälsa att göra, arbetar på äldreboende. Genom att skriva artiklar för Frisk mat får jag möjligheten att dela med mig av kunskap och att komma ett steg närmare en bättre folkhälsa.

Stina Lindecrantz
UX DesignerBrinner för design som verktyg till att skapa positiv förändring för människor och planet. Har stöttat teamet under utvecklingen av den nya digitala plattformen.

Isabelle Argiriou
RådgivareBrinner för att förändra skattefinansierade måltiden att sätta hälsofrämjande normer och göra oss mindre sjuka. Stöttar som rådgivare inom varumärken, strategi och kommersiella frågor.

Magnus Uggla
RådgivareSer Frisk Mats arbete som mycket viktigt på området offentlig mat och att det kan ha stor betydelse för folkhälsan. Bidrar med strategisk rådgivning i många olika avseenden.

Barbro Steenstrup
KorrekturläsareStöttar föreningen i stort och smått då hon har tid över som pensionär. Hon korrekturläser allt innehåll här på friskmat.se. Bakgrunden som jurist i konsultverksamhet är ofta till nytta.