Låt oss presentera: Frisk Mats nya styrelse!
Vi är stolta och glada över att kunna presentera Frisk Mats nya styrelse, som kommer att spela en avgörande roll i vår fortsatta verksamhetsutveckling och strävan att maximera vår påverkan. Efter fem år av uppbyggnad och organisk spridning av våra aktiviteter är vi nu redo att ta ett stort steg framåt med fokus på tillväxt och expansion. Här är vårt drömteam som kommer att leda oss på denna spännande resa:
Inger-Cecilia Mayer Labba
Inger-Cecilia Mayer Labba känner ni kanske igen kopplat till hennes doktorsavhandling om biotillgänglighet som kom för något år sedan. Nu arbetar hon som sakkunnig på AFRY, där hennes expertis inom alternativa proteiner driver arbetet mot hållbara livsmedelslösningar. Genom sitt arbete och forskning bidrar hon till ett hälsosamt proteinskifte och främjande av global livsmedelssäkerhet, samtidigt som hon brinner för hållbar och hälsosam konsumtion.
Isabella Argiriou
Isabella Argiriou har en lång bakgrund inom varumärkesstrategi och har de senaste åren fokuserat på matentreprenörskap. Numera stöttar hon genom sin egen verksamhet hållbara, innovativa och modiga mindre företag med strategisk uppskalning och kommersialisering – med målet att förbättra både människors liv och planetens hälsa.
Kristin Samuelsson Löchen
Kristin Samuelsson Löchen har ett brinnande engagemang för näringsrik, hälsosam och ren mat – och framförallt det som hon valt att kalla biosvinn (vilket vi ser fram emot att berätta mer om snart). I bakfickan har hon ett imponerande CV där vi kan läsa om en omfattande global karriär inom banksektorn som managementkonsult, volleybollspel på elitnivå och en roll i styrelsen och som investerare på RadCap. Numera återfinns hon som produkt- och affärsområdeschef för Protos växtbaserade och Både& sortiment.
Patric Gill
Patric Gill, uppvuxen i restaurangbranschen, är idag ansvarig för måltiderna i Region Västmanland och sitter i styrelsen för Kost & Näring. Hans passion för mat sträcker sig bortom själva ätandet – han ser måltiden som en helhetsupplevelse som ska tilltala alla sinnen, och brinner för att utveckla den offentliga måltiden som insats för en friskare befolkning och planet.
Victoria Voss
Victoria Voss har en stark passion för att ta itu med sambandet mellan mat, hållbarhet och hälsa. Hennes karriär som fältforskare tog henne från Borneos djungel till Floridas korallrev, och 2013 fokuserade hon på hållbar och hälsosam mat som vetenskaplig samordnare på EAT Foundation. Detta inspirerade henne till att skriva en doktorsavhandling om matens nyckelroll i dagens miljö- och hälsokriser. För närvarande är hon hållbarhetschef för Kavli Group och skriver samt släpper musik under artistnamnet Victoria Voss, med nästan 100 miljoner streams på Spotify.
Anna Lindelöw Mannheimer
Vi är också glada att meddela att vår grundare, Anna Lindelöw Mannheimer, fortsätter som ordförande. Hennes engagemang och vision för Frisk Mats arbete är ovärderlig och vi ser fram emot att fortsätta vårt framgångsrika samarbete under hennes ledning.
Med detta fantastiska och extremt kompetenta team ser vi fram emot att ta Frisk Mat in i en ny fas av tillväxt och påverkan. Vi är övertygade om att deras unika erfarenheter och kompetenser kommer att bidra till att forma vår framtid och göra en verklig skillnad.