Aktuellt från föreningen

Nu lanserar vi fråge-boten Mats Frisk som stöd till offentliga måltidsverksamheter

Aktuellt från föreningen

Nu lanserar vi fråge-boten Mats Frisk som stöd till offentliga måltidsverksamheter

Vi är glada att meddela att Frisk Mat tar ännu ett steg i sitt uppdrag att främja hälsosamma och hållbara matvanor genom att lansera vår senaste tjänst: Mats Frisk. Mats Frisk är en AI-chatbot skräddarsydd för att stötta offentliga måltidsverksamheter med faktabaserade argument och tips.

Mats Frisk är en digital resurs utformad för att stödja alla som arbetar med offentlig mat, från skolmatsalar till äldreomsorg, med faktabaserade svar och råd. Vår chatbot är ett verktyg som syftar till att ge er korrekt och aktuell information baserad på faktainnehållet hos Livsmedelsverket och artiklarna i Frisk Mats inspirationsbank.

– Jag erbjuder pålitlig och vetenskapligt baserad information direkt vid fingertopparna, meddelar Mats Frisk själv när vi skriver till honom. Allt mitt underlag kommer från Livsmedelsverket och innehållet på friskmat.se, för att tillhandahålla ett digitalt hjälpmedel som enbart hämtar sin kunskap från aktuella och vetenskapligt stödda källor. Mitt mål är att främja hälsosamma matvanor och hållbar livsmedelshantering i landet.

Med en ökande medvetenhet om vikten av hälsosam mat och hållbar matproduktion står många kockar och kostorganisationer inför utmaningen att möta en kritisk omgivning. Det kan vara kräsna barn, kritiska anhöriga, eller politiker som kanske inte fullt ut förstår matens roll i hållbar utveckling. Mats Frisk är utformad för att vara ett stöd i dessa situationer, och erbjuder faktabaserade argument och vägledning för att hjälpa till att övertyga och informera.


Mats Frisk är utformad för att vara ett stöd i dessa situationer, och erbjuder faktabaserade argument och vägledning för att hjälpa till att övertyga och informera.


Men Mats Frisk är mer än bara en AI-chatbot - han representerar en ny era av stöd för offentlig måltidsverksamhet. Genom att tillhandahålla omedelbar och snabb tillgång till pålitlig information och expertis hoppas Frisk Mat att Mats Frisk kommer att bli ett ovärderligt verktyg för alla som strävar efter att skapa en bättre offentlig matmiljö.

– Frisk Mat är glada över att kunna erbjuda Mats Frisk till våra medlemmar och alla som arbetar inom offentlig måltidsverksamhet, säger Anna Lindelöw Mannheimer, ordförande i föreningen. Vi hoppas att den här innovativa lösningen kommer att göra skillnad genom att stötta och vägleda alla som strävar efter att skapa en mer hälsosam och hållbar matkultur i offentlig sektor.

Mats Frisk är helt kostnadsfri och nu tillgänglig för alla medlemmar på friskmat.se.

Dela: