Frisk Mats Nätverk

UNOX

Frisk Mats Nätverk

UNOX

UNOX är ett internationellt företag som tillverkar professionell utrustning för matlagning, särskilt ugnar. UNOX är känt för sin innovativa teknologi och den höga kvaliteten på sina produkter. De strävar också efter att vara miljövänliga och effektiva i sina produktionsprocesser. För närvarande är UNOX det ledande varumärket när det gäller antalet sålda enheter i världen och när det gäller ENERGY STAR®-certifierade ugnar.

UNOX är verksamt över hela världen och har marknadens bredaste sortiment av kommersiella ugnar som inkluderar konvektions-, snabb- och kombiugnar. Dessutom erbjuder de revolutionerande lösningar för varmhållning av mat. Sortimentet uppfyller alla krav på matlagning, teknik och utrymme, vilket gör UNOX till en one-stop-shop för professionella ugnar av alla typer och storlekar. Efter försäljningen garanterar UNOX teknisk och matlagningsmässig assistans. 

Hej Christer Askerot, Key Account Manager, kan du berätta lite hur er verksamhet ser ut?

Vi är en producent av ugnar för professionella användare, vi är den som tillverkar flest ugnar i välden. Vi är ganska nya inom den offentliga sektorn, men inte så nya inom den privata.

Vårt sortiment uppfyller alla krav på matlagning, teknik och utrymme vilket gör UNOX till en one-stop-shop för professionella ugnar. Vi har som mål att vara helt NetZero 2030. 

Vilka är de viktigaste fokusområdena och värderingarna i ert arbete?

Vad vi drivs av är att alla skall ha rätt till god och näringsriktig mat. Vidare är ett viktigt mål för oss att göra så lite klimatavtryck som möjligt. Därav vår strävan om NetZero 2030 som är så viktigt för oss – det är inte bara fina ord utan något vi lever för att uppnå varje dag.

Hur ser ni på de offentliga måltiderna som en del i arbetet med omställning till hållbarare och hälsosammare matvanor?

Vi ser den offentliga måltiden som väldigt viktig för oss och vi brinner för att hjälpa till på olika sätt få fram bra mat till alla, ung som gammal. Med våra olika innovationer kan vi helt klart vara en mycket viktig partner till offentliga måltiden.

Vad hoppas ni kunna nå ut med här på friskmat.se?

Vi hoppas att med vårt samarbete kunna nå ut med lösningar på utmaningar som man står inför i de offentliga köken. Vi vill på vårt sätt, med hjälp av teknik, se till att vi hjälper till att bidra till att alla kan äta god och näringsriktig mat. Vi vill med Frisk Mat vara ett bollplank när man står inför olika utmaningar i köken när det gäller tillagning och uppvärmning eller servering av maten till offentliga måltiden.

Dela: