Apelsin- och rosmarinbakad lax

Apelsin och Rosmarin passar mycket bra tillsammans. Rätten är mild men smakrik och mycket omtyckt av både barn och personal.

Carina Sjölander
Kock, Måbärsstigen 39
Tillagningstid: 30 tim
Förberedelsetid: 30 tim
  • Allergener: 
  • Fisk , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 12 kg laxfilé utan skin
  • 8 apelsin, skal och saft
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 5 l vispgrädde
  • 1 l mjölk, standard 3%
  • 1 msk fiskfond
  • 1 dl rosmarin, färsk hackad
  • 4 g salt
  • g svartpeppar
  • 1 dl maizena

Gör så här

    1. Dela laxen i lagom stora bitar.
    2. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
    3. Häll såsen över laxen.
    4. Sätt ugnen på 180 grader.
    5. Tillaga i ugnen tills laxen har en innertemperatur på ca 55 grader.
    6. Servera med kokt potatis eller ris.

Kommentar från författaren

rätten passar bra till kokt potatis, pressad potatis men även ris.

Näringsberäkning
  • Energi: 1 738.31 kJ
  • Kolhydrater: 3.02 g
  • Protein: 23.58 g
  • Fett: 34.73 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Fisk, Laktos och Mjölkprotein

Utan Fisk: Quorn filé

Utan Laktos: Laktosfri grädde

Utan Mjölkprotein: Ersätt med Havregrädde


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    1 738.31 kJ
    kcal
    415.26 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    3.02 g
    Protein
    23.58 g
    Fett
    34.73 g
    Mättat fett
    16.07 g
    Enkelomättat fett
    11.03 g
    Fleromättat fett
    4.42 g
    Fibrer
    0.12 g
    Salt
    0.25 g
    Sockerarter
    2.66 g
    Järn
    0.99 mg
    Folat
    40.42 µg
  • Vitaminer
    B12
    7.68 µg
    C-vitamin
    5.46 mg
    D-vitamin
    15.15 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.59 g
    DHA
    1.6 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer