
Apelsin- och rosmarinbakad lax
Apelsin och Rosmarin passar mycket bra tillsammans. Rätten är mild men smakrik och mycket omtyckt av både barn och personal.
- Allergener:
- Fisk ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
- 12 kg laxfilé utan skin
- 8 apelsin, skal och saft
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 5 l vispgrädde
- 1 l mjölk, standard 3%
- 1 msk fiskfond
- 1 dl rosmarin, färsk hackad
- 4 g salt
- g svartpeppar
- 1 dl maizena
Gör så här
- Dela laxen i lagom stora bitar.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen.
- Häll såsen över laxen.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Tillaga i ugnen tills laxen har en innertemperatur på ca 55 grader.
- Servera med kokt potatis eller ris.
Kommentar från författaren
rätten passar bra till kokt potatis, pressad potatis men även ris.
- Näringsberäkning
- Energi: 1 738.31 kJ
- Kolhydrater: 3.02 g
- Protein: 23.58 g
- Fett: 34.73 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Fisk, Laktos och Mjölkprotein
Utan Fisk: Quorn filé
Utan Laktos: Laktosfri grädde
Utan Mjölkprotein: Ersätt med Havregrädde
Receptkommentarer
Inga kommentarer