Baljväxtfärsbiff serveras med matkornotto och limeyoghurt
En festlig vegetarisk rätt.
Tillagningstid:
1 tim
Förberedelsetid:
15 min
- Allergener:
- Laktos ,
- Lupin ,
- Mjölkprotein ,
- Spannmål ,
- Ägg
Ingredienser
portioner
- 4 kg baljväxtfärs
- 500 g röd paprika, finhackad
- 7 st ägg
- 2 l turkisk yoghurt
- 3 st lime
- 2 kg matkorn
- 1 kg champinjon, finhackad
- 500 g morot, finhackad
- 1 l vispgrädde
- 300 g parmesan, riven
- 2 st gul lök, finhackad
- 3 msk grönsaksbuljong, pulver
Gör så här
- Hacka paprika smått och blanda med baljväxtfärs, ägg, salt och peppar till en jämn smet.
- Forma små biffar och lägg på ett smort bleck och kör i ugnen på 220 grader i ca 15 minuter.
- Tvätta limen och riv i skalet ner i yoghurten och pressa i saften. Smaka av med salt.
- Gör matkornotton genom att hacka lök, svamp och morot smått och lägg på ett smort bleck och kör i ugnen på 180 grader i ca 8 min, rör om då och då.
- Häll i korngrynen tillsammans med grädde, vatten och grönsaksbuljong så att det täcker. Ånga i ca 35 min tills att kornen är klara. rör om var femte minut och tillsätt mer vätska vid behov. Ta ut blecket och vänd ner osten.
Dietanpassningar
Innehåller Laktos, Lupin, Mjölkprotein, Spannmål och Ägg
Utan Spannmål: Ersätt med ris
Receptkommentarer
Inga kommentarer