Baljväxtfärsbiff serveras med matkornotto och limeyoghurt

En festlig vegetarisk rätt.

Johan Hamberg
Kost- och måltidsansvarig, Norlandia förskolor
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 15 min
  • Allergener: 
  • Laktos , 
  • Lupin , 
  • Mjölkprotein , 
  • Spannmål , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 4 kg baljväxtfärs
  • 500 g röd paprika, finhackad
  • 7 st ägg
  • 2 l turkisk yoghurt
  • 3 st lime
  • 2 kg matkorn
  • 1 kg champinjon, finhackad
  • 500 g morot, finhackad
  • 1 l vispgrädde
  • 300 g parmesan, riven
  • 2 st gul lök, finhackad
  • 3 msk grönsaksbuljong, pulver

Gör så här

    1. Hacka paprika smått och blanda med baljväxtfärs, ägg, salt och peppar till en jämn smet.
    2. Forma små biffar och lägg på ett smort bleck och kör i ugnen på 220 grader i ca 15 minuter.
    3. Tvätta limen och riv i skalet ner i yoghurten och pressa i saften. Smaka av med salt.
    4. Gör matkornotton genom att hacka lök, svamp och morot smått och lägg på ett smort bleck och kör i ugnen på 180 grader i ca 8 min, rör om då och då.
    5. Häll i korngrynen tillsammans med grädde, vatten och grönsaksbuljong så att det täcker. Ånga i ca 35 min tills att kornen är klara. rör om var femte minut och tillsätt mer vätska vid behov. Ta ut blecket och vänd ner osten.

Dietanpassningar

Innehåller Laktos, Lupin, Mjölkprotein, Spannmål och Ägg

Utan Spannmål: Ersätt med ris


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer