
Baskisk ostkaka
Skär upp i bitar och servera med vispad grädde - gärna smaksatt.
Tillagningstid:
50 min
Förberedelsetid:
1 tim
10 min
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg
Ingredienser
portioner
- 220 g färskost
- 1 dl strösocker
- 2 st ägg
- 19 g vetemjöl
- 55 g majsvälling
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl ströbröd
Gör så här
- Ta fram färskosten ca 1 timme i förväg.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Klä en form med löstagbarkant, ca 24 cm, med bakplåtspapper (för 10-12 bitar). Vispa ihop färskost och socker med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och mixa till en slät smet.
- Sikta ner mjöl, vaniljsocker och salt, rör ihop till en slät smet. Vispa grädden och vänd ner. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills den satt sig, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Kakan ska få mycket färg.
- Låt svalna. Täck över med plastfolie och låt stå i kylen minst 8 timmar, helst över natten. Skär upp i bitar och servera med vispad grädde - gärna smaksatt.
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos, Mjölkprotein och Ägg
Receptkommentarer
Inga kommentarer