Bild saknas

En vegetarisk rätt gjort på den svenska gråärtan.

Södertälje kommun Kostenheten
Måltidsutvecklare, Kostenheten Södertälje kommun
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 18 tim

Ingredienser

portioner
  • 1 kg gråärtor blötlagda, mixa/mal blötlagda ej kokta då blir färsen lätt att forma.
  • 1 dl kryddblandning, falafelkryddor
  • 2 msk salt
  • 1 st vitlöksklyftor, riven
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 st zucchini, rivna
  • 2 st purjolök, finhackade
  • dl rapsolja

Gör så här

    1. Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av.
    2. Låt gråärtorna ligga i blöt ca 18 timmar.
    3. Mal eller mixa de blötlagda gråärtorna.
    4. Stek biffarna tills de fått fin färg. Ställ in i ugnen till 85 grader kärntemperatur (viktigt då lektinet bryts ner vid 85 grader, annars risk för magont).
Näringsberäkning
  • Energi: 782.03 kJ
  • Kolhydrater: 21.48 g
  • Protein: 11.6 g
  • Fett: 3.54 g
Visa fullständig lista


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    782.03 kJ
    kcal
    174.18 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    21.48 g
    Protein
    11.6 g
    Fett
    3.54 g
    Mättat fett
    0.51 g
    Enkelomättat fett
    1.44 g
    Fleromättat fett
    1.01 g
    Fibrer
    10.81 g
    Salt
    4.65 g
    Sockerarter
    4.87 g
    Järn
    3 mg
    Folat
    79.41 µg
  • Vitaminer
    B12
    0 µg
    C-vitamin
    34.96 mg
    D-vitamin
    0 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer