Södertälje kommun Kostenheten

Måltidsutvecklare, Kostenheten Södertälje kommun, Södertälje

Kostenheten i Södertälje kommun arbetar mot förskola, skola och äldreomsorg där vi driver tillagnings- och mottagningskök för ca 90 måltidsverksamheter. I Södertälje kommun arbetar vi efter konceptet ”Diet for a Green Planet”, det innebär att all mat ska vara god och hälsosam, ekologiskt producerad i så hög utsträckning som möjligt, innehålla mindre kött till förmån för mer grönsaker, baljväxter samt fullkorn samt baseras på lokala råvaror efter säsong. Läs mer om konceptet på dietforagreenplanet.se.
Dessutom ska köken och barnen/eleverna tillsammans arbeta för ett
minskat matsvinn. Vi har en tydlig arbetsplan att arbeta utifrån som är politiskt beslutad och vi driver frekvent arbetet framåt med våra volymmål för att uppnå våra resultat som vi har i Kostenheten.
Vi arbetar tätt ihop med utvecklingsnoden och EU-projektet MatLust, där vi bland annat agerar offentlig testbädd där nya hållbara produkter testas i skolköken och förhoppningsvis får en framtid på livsmedelsmarknaden och kan komma in i den offentliga måltiden.
Har ni frågor kring våra tips och recept eller vill ha kontakt med oss i Södertälje, får ni gärna kontakta oss.

Åsa Cannerheim:
Övergripande Måltidsutvecklare mot förskola, skola & äldreomsorg och ansvarig över den offentliga testbädden i Matlust.
Kontakt: asa.cannerheim@sodertälje.se.

eller

Sandra Sjöholm:
Administrativ måltidsutvecklare som arbetar mot kostenhetens volymmål och statistik, även projektkoordinator för matinnovationstävlingen Ät!Stockholm genom MatLust.
Kontakt: sandra.sjoholm@sodertälje.se

Åsa Silfwerbrand:
Måltidsutvecklare mot förskola och skola.
Kontakt: asa.silfwerbrand@sodertalje.se

Om min arbetsplats

Läs mer om vår verksamhet här:
MatLust: https://matlust.eu/
Måltidskonceptet Diet for a Green Planet: https://dietforagreenplanet.se/
Kostenheten i Södertälje kommun: https://www.sodertalje.se/skola-och-forskola/grundskolor/maltider/

Publicerade recept