Solrostahini

Jättebra tahini att använda då man inte vill eller kan använda sesamtahini pga. allergen.

Södertälje kommun Kostenheten
Måltidsutvecklare, Kostenheten Södertälje kommun
Tillagningstid: 15 min

Ingredienser

portioner
  • 2.5 kg solrosfrön
  • 1 msk salt
  • 5 dl rapsolja

Gör så här

    1. Rosta fröna i ugnen tillsammans med salt och en del av oljan. Låt svalna.
    2. Mixa fröna länge i en matberedare med olja till önskad konsistens.

Kommentar från författaren

Foto av Łukasz Rawa via Unsplash.

Näringsberäkning
  • Energi: 8 125 kJ
  • Kolhydrater: 9.75 g
  • Protein: 51.53 g
  • Fett: 185.25 g
Visa fullständig lista


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    8 125 kJ
    kcal
    1 942.8 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    9.75 g
    Protein
    51.53 g
    Fett
    185.25 g
    Mättat fett
    15.43 g
    Enkelomättat fett
    73.4 g
    Fleromättat fett
    87.68 g
    Fibrer
    28.75 g
    Salt
    1.88 g
    Sockerarter
    7.25 g
    Järn
    14.32 mg
    Folat
    377.5 µg
  • Vitaminer
    B12
    0 µg
    C-vitamin
    0 mg
    D-vitamin
    0 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer