Sötpotatishummus

Denna hummus är väldigt populär i våra kök på grund av sötman från sötpotatisen samt att konsistensen blir väldigt krämig. Perfekt att ha som pålägg istället för smör.

Södertälje kommun Kostenheten
Måltidsutvecklare, Kostenheten Södertälje kommun
Tillagningstid: 15 min

Ingredienser

portioner
  • 1 l gula ärter, kokta
  • 3 st sötpotatisar, kokta
  • 2 dl olja
  • 2 st citroner, både zest och saften
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk spiskummin
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

    1. Mixa allt till en slät hummus. Tillsätt eventuellt lite vatten om konsistensen blir för tjock.
    2. Salt och peppar efter smak.

Kommentar från författaren

Perfekt pålägg till knäckebrödet men också grymt tillbehör till kyckling, kött eller vegetariskt alternativ.
Foto av Louis Hansel via Unsplash.

Näringsberäkning
  • Energi: 468.75 kJ
  • Kolhydrater: 10.44 g
  • Protein: 2.57 g
  • Fett: 6.23 g
Visa fullständig lista


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Servering och upplägg

Servera i en fin skål på buffén.

Receptkommentarer

Inga kommentarer