
Brunböns-spread med kummin och rödbetor
En riktigt krämig och god spread att ha på salladsbuffén eller till bröd.
Bruna bönor är också ett perfekt alternativ att mixa ner och gömma i grytor
mm, bra konsistensgivare istället för maizena och ger också grytorna en lite
sötare smak och bidrar med massa nyttigheter såklart.
Förberedelsetid:
15 min
Ingredienser
portioner
- 2 l bruna bönor, torkade, lite överokta
- 4 msk kummin, (ej spiskummin)
- 3 st rödbetor, kokta
- 3 dl rapsolja
- salt och peppar efter smak
- vatten, för rätt konsistens
Gör så här
- Mixa de kokta bönorna tillsammans med resten av ingredienserna till rätt konsistens.
- Smaka av och häll upp i skålar.
Kommentar från författaren
Det här receptet är oerhört uppskattat av många av våra matgäster. Det är smidigt att förbereda i förväg och är bara att hålla kyld tills servering.
Receptkommentarer
Inga kommentarer