Bild saknas

En riktigt krämig och god spread att ha på salladsbuffén eller till bröd.
Bruna bönor är också ett perfekt alternativ att mixa ner och gömma i grytor
mm, bra konsistensgivare istället för maizena och ger också grytorna en lite
sötare smak och bidrar med massa nyttigheter såklart.

Södertälje kommun Kostenheten
Måltidsutvecklare, Kostenheten Södertälje kommun
Förberedelsetid: 15 min

Ingredienser

portioner
  • 2 l bruna bönor, torkade, lite överokta
  • 4 msk kummin, (ej spiskummin)
  • 3 st rödbetor, kokta
  • 3 dl rapsolja
  • salt och peppar efter smak
  • vatten, för rätt konsistens

Gör så här

    1. Mixa de kokta bönorna tillsammans med resten av ingredienserna till rätt konsistens.
    2. Smaka av och häll upp i skålar.

Kommentar från författaren

Det här receptet är oerhört uppskattat av många av våra matgäster. Det är smidigt att förbereda i förväg och är bara att hålla kyld tills servering.


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer