Broccoli och grön sparrissoppa

En krämig grön soppa som är väldigt populär bland barnen på Norlandia

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 45 min
Förberedelsetid: 30 min
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Sulfit , 
  • Svaveldioxid

Ingredienser

portioner
  • 600 g grön sparrispuré
  • 600 g broccoli
  • 1.2 kg potatis, skalad, Mjölig potatis
  • 2 kg gul lök
  • 1 dl matlagningsvin
  • 2 msk grönsaksbuljong
  • 8 dl imat
  • 1 msk timjan, torkad, Mixa den gärna i en kryddmixer
  • 1 dl rapsolja
  • 3 l vatten
  • g salt och peppar efter smak
  • 2 dl äppelcidervinäger, Kung markatta

Gör så här

    1. Skiva löken och fräs i en kastrull med olja på medelhög värme.
    2. Tillsätt vinet och låt det koka ordentligt. Tillsätta vatten, buljong och potatis och koka tills att potatisen är mjuk. Tillsätt imat, broccoli och sparrispuré och koka i 10- 15 minuter till.
    3. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med äppelcidervinäger, salt och svartpeppar.

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Sulfit och Svaveldioxid

Utan Gluten: Vispgrädde eller laktosfri grädde


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Servering och upplägg

För att öka proteinet så kan man antingen koka ägg, eller fritera lite blötlagda linser för att få något krispigt.

Receptkommentarer

Inga kommentarer