Broccoli och grön sparrissoppa
En krämig grön soppa som är väldigt populär bland barnen på Norlandia
Tillagningstid:
45 min
Förberedelsetid:
30 min
- Allergener:
- Gluten ,
- Sulfit ,
- Svaveldioxid
Ingredienser
portioner
- 600 g grön sparrispuré
- 600 g broccoli
- 1.2 kg potatis, skalad, Mjölig potatis
- 2 kg gul lök
- 1 dl matlagningsvin
- 2 msk grönsaksbuljong
- 8 dl imat
- 1 msk timjan, torkad, Mixa den gärna i en kryddmixer
- 1 dl rapsolja
- 3 l vatten
- g salt och peppar efter smak
- 2 dl äppelcidervinäger, Kung markatta
Gör så här
- Skiva löken och fräs i en kastrull med olja på medelhög värme.
- Tillsätt vinet och låt det koka ordentligt. Tillsätta vatten, buljong och potatis och koka tills att potatisen är mjuk. Tillsätt imat, broccoli och sparrispuré och koka i 10- 15 minuter till.
- Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med äppelcidervinäger, salt och svartpeppar.
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Sulfit och Svaveldioxid
Utan Gluten: Vispgrädde eller laktosfri grädde
Receptkommentarer
Inga kommentarer