Bild saknas

En klassisk sås som passar väldigt bra till stekt panerad fisk, men även som dressing på salladsbordet.

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 30 min
Förberedelsetid: 20 min
  • Allergener: 
  • Ägg

Ingredienser

portioner

Currymajonnäs

  • 6 st ägg
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk salt
  • 2 g matolja
  • 1 msk curry

Remouladsåsen

  • 2 kg pickles
  • currymajonnäs
  • g salt och peppar efter smak

Gör så här

  • Currymajonnäsen

    1. Börja med att rosta curryn i en torr stekpanna tills den börjar dofta lite murrigt. Häll på 3 dl av matoljan och rör runt och ta bort stekpannan från spisen. Skrapa ner oljan i en bunke med en slickepott och tillsätt resterande matolja. Låt oljan svalna innan du börjar göra majonnäsen.
    2. Knäck äggen i en en bunke, tillsätt äppelcidervinäger och salt. Vispa eller mixa ihop majonnäsen genom att långsamt mata i curryoljan.
    3. Smaka av majonnäsen så att den har en hög syrlighet.
  • Remouladsåsen

    1. Häll av picklesen och mixa den i en matberedare.
    2. Blanda med currymajonnäsen och smaka av med salt och peppar. Vill du ha lite extra sting i såsen så tillsätt lite sambal oelek.

Dietanpassningar

Innehåller Ägg


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer