Dansk remouladsås
En klassisk sås som passar väldigt bra till stekt panerad fisk, men även som dressing på salladsbordet.
Tillagningstid:
30 min
Förberedelsetid:
20 min
- Allergener:
- Ägg
Ingredienser
portioner
Currymajonnäs
- 6 st ägg
- 1 dl äppelcidervinäger
- 1 msk salt
- 2 g matolja
- 1 msk curry
Remouladsåsen
- 2 kg pickles
- currymajonnäs
- g salt och peppar efter smak
Gör så här
Currymajonnäsen
- Börja med att rosta curryn i en torr stekpanna tills den börjar dofta lite murrigt. Häll på 3 dl av matoljan och rör runt och ta bort stekpannan från spisen. Skrapa ner oljan i en bunke med en slickepott och tillsätt resterande matolja. Låt oljan svalna innan du börjar göra majonnäsen.
- Knäck äggen i en en bunke, tillsätt äppelcidervinäger och salt. Vispa eller mixa ihop majonnäsen genom att långsamt mata i curryoljan.
- Smaka av majonnäsen så att den har en hög syrlighet.
Remouladsåsen
- Häll av picklesen och mixa den i en matberedare.
- Blanda med currymajonnäsen och smaka av med salt och peppar. Vill du ha lite extra sting i såsen så tillsätt lite sambal oelek.
Dietanpassningar
Innehåller Ägg
Receptkommentarer
Inga kommentarer