En snygg majonnäs som passar till både kött, fisk och grönsaksrätter.
Tillagningstid:
30 min
Förberedelsetid:
30 min
- Allergener:
- Ägg
Ingredienser
portioner
- 5 st ägg
- 3 l dill, Färsk dill med stjälkarna
- 50 g bladspenat, färsk
- 1 l rapsolja
- 1 dl äppelcidervinäger
- salt och peppar efter smak
- 2 msk dijonsenap
Gör så här
Dillolja
- Strimla dillen grovt.
- Värm oljan i en kastrull till ca 50 grader.
- Mixa allt grönt i en blender tillsammans med den varma oljan, tills du får en slät och grön olja.
- Låt svalna.
Dillmajonnäs
- Knäck äggen i en matberedare eller större mixer. Tillsätt vinäger, dijonsenap salt och peppar.
- Börja mixa och häll ner med jämn stråle den gröna fina oljan.
- Mixa tills du får en fast och krämig majonnäs. om den blir för lös så tillsätt bara lite mera olja.
- Smaka med salt och peppar.
- Näringsberäkning
- Energi: 2 409.79 kJ
- Kolhydrater: 2.61 g
- Protein: 3.57 g
- Fett: 62.07 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Ägg
Utan Ägg: Ersätt med Kikärtsspad
Receptkommentarer
Inga kommentarer