Dillmajonnäs

En snygg majonnäs som passar till både kött, fisk och grönsaksrätter.

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 30 min
Förberedelsetid: 30 min
  • Allergener: 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 5 st ägg
  • 3 l dill, Färsk dill med stjälkarna
  • 50 g bladspenat, färsk
  • 1 l rapsolja
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • salt och peppar efter smak
  • 2 msk dijonsenap

Gör så här

  • Dillolja

    1. Strimla dillen grovt.
    2. Värm oljan i en kastrull till ca 50 grader.
    3. Mixa allt grönt i en blender tillsammans med den varma oljan, tills du får en slät och grön olja.
    4. Låt svalna.
  • Dillmajonnäs

    1. Knäck äggen i en matberedare eller större mixer. Tillsätt vinäger, dijonsenap salt och peppar.
    2. Börja mixa och häll ner med jämn stråle den gröna fina oljan.
    3. Mixa tills du får en fast och krämig majonnäs. om den blir för lös så tillsätt bara lite mera olja.
    4. Smaka med salt och peppar.
Näringsberäkning
  • Energi: 2 409.79 kJ
  • Kolhydrater: 2.61 g
  • Protein: 3.57 g
  • Fett: 62.07 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Ägg

Utan Ägg: Ersätt med Kikärtsspad


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    2 409.79 kJ
    kcal
    575.84 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    2.61 g
    Protein
    3.57 g
    Fett
    62.07 g
    Mättat fett
    4.75 g
    Enkelomättat fett
    37.5 g
    Fleromättat fett
    16.89 g
    Fibrer
    1 g
    Salt
    0.09 g
    Sockerarter
    0.36 g
    Järn
    1.46 mg
    Folat
    34.44 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.27 µg
    C-vitamin
    25.33 mg
    D-vitamin
    0.68 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0.02 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer