Havrescones

Snabbt, gott och enkelt till mellanmål eller frukost

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 15 min
Förberedelsetid: 20 min
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

st
  • 240 g vetemjöl
  • 1.5 l havregryn
  • 500 g smör
  • 60 g bakpulver
  • 2 l mjölk, standard 3%

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda vetemjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.
    3. Rulla ut degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar.
    4. Rulla runda bollar av degbitarna med mjölade händer. Strö några havregryn på ytan och platta till dem med händerna på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på plåten.
Näringsberäkning
  • Energi: 815.59 kJ
  • Kolhydrater: 15.88 g
  • Protein: 3.61 g
  • Fett: 12.82 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten och Mjölkprotein

Utan Gluten: Glutenfria havregryn

Utan Mjölkprotein: MJölkfria produkter


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Servering och upplägg

Servera gärna med chokladhummus (recept på chokladhummus hittar du här på frisk mat)
Annars är det ju alltid gott med smör, ost och lite marmelad

Receptkommentarer

Inga kommentarer