Snabbt, gott och enkelt till mellanmål eller frukost
- Allergener:
- Gluten ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
- 240 g vetemjöl
- 1.5 l havregryn
- 500 g smör
- 60 g bakpulver
- 2 l mjölk, standard 3%
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda vetemjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.
- Rulla ut degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar.
- Rulla runda bollar av degbitarna med mjölade händer. Strö några havregryn på ytan och platta till dem med händerna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på plåten.
- Näringsberäkning
- Energi: 815.59 kJ
- Kolhydrater: 15.88 g
- Protein: 3.61 g
- Fett: 12.82 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten och Mjölkprotein
Utan Gluten: Glutenfria havregryn
Utan Mjölkprotein: MJölkfria produkter
Receptkommentarer
Inga kommentarer