Italiensk fisk med potatis, citroncreme och ugnsrostad rödbeta

Italiensk fisk med potatis, citroncreme och ugnsrostad rödbeta

En rätt med italienska smaker och som är enkel att tillaga

Daniél Kallonas
Kökschef , Inspiratör och utbildare hållbar utveckling, Skapaskolan
  • Allergener: 
  • Fisk , 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 5 kg rödbetor, klyftade
  • salt
  • 125 g rosmarin
  • rapsolja
  • 500 g gul lök
  • 500 g basilika
  • 1.5 l olivolja
  • 1.3 kg ströbröd
  • 7.5 kg sejryggfile
  • svartpeppar
  • 10 kg potatis

citroncreme

  • 5 l gräddfil
  • 10 st citron
  • salt
  • 5 dl olivolja

Gör så här

    1. Lägg upp rödbetsklyftor på ett bleck. Krydda med lite salt och rosmarin o rippla på lite rapsolja. Blanda väl och stek i ugn på 130 grader i 2 timmar.
    2. Mixa gul lök med basilika, 1,5 l olivolja o salt. Häll upp i en bunke och blanda i ströbröd.
    3. Lägg upp sejryggfiléer i ett smort bleck. Lägg på ströbrödspanering på alla filéer. Stek i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
    4. Citroncreme: Häll gräddfil i en bunke, riv skalet från 10 citroner och pressa i saften. Tillsätt salt och 5 dl olivolja. Smaka av med eventuellt mer citron och salt.
    5. Servera med kokt potatis och kanske lite färsk hackad basilika. Smaklig måltid.
Receptets hållbarhetsscore
Näringsberäkning
  • Energi: 2 543.05 kJ
  • Kolhydrater: 67.17 g
  • Protein: 39.33 g
  • Fett: 17.73 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Fisk, Gluten, Laktos och Mjölkprotein

Utan Gluten: Byt mot glutenfritt alternativ

Utan Laktos: Byt mot laktosfri gräddfil

Utan Mjölkprotein: Byt mot mjölkfria produkter


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    2 543.05 kJ
    kcal
    608.92 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    67.17 g
    Protein
    39.33 g
    Fett
    17.73 g
    Mättat fett
    8.68 g
    Enkelomättat fett
    5.45 g
    Fleromättat fett
    1.33 g
    Fibrer
    9.41 g
    Salt
    0.67 g
    Sockerarter
    16.33 g
    Järn
    2.36 mg
    Folat
    175.08 µg
  • Vitaminer
    B12
    4.97 µg
    C-vitamin
    69.08 mg
    D-vitamin
    0.32 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.06 g
    DHA
    0.21 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer