Klimatsmart hönsfärslimpa serveras med currydressing och havreris
En klimatsmart och rolig variant på klassikern köttfärslimpa
Tillagningstid:
50 min
Förberedelsetid:
40 min
Ingredienser
portioner
- 4 kg hönsfärs
- 1 kg kikärtor
- 1 kg röd paprika
- 500 g majs
- 5 dl imat
- 1 dl potatismjöl
- 6 st ägg
- 1 kg gräddfil
- 1 kg majonnäs
- 3 msk curry
- 1 msk honung
- 3.5 kg havreris
- g salt och peppar efter smak
Gör så här
- Gör currydressingen genom att blanda majonnäs, gräddfil, honung, curry, salt och peppar. Gör limpan genom att blanda potatismjöl med imat tills att mjölet löser upp sig och låt det stå i 10 min. Mixa kikärtorna till en puré och hacka paprikan smått. Blanda färsen med kikärtspurén, ägg, potatismjölsblandningen, salt, peppar, paprika, majs och persilja. Gör ett stekprov. Forma limpan på smorda bleck och kör i ugnen på 185 grader i ca 40 minuter tills att dom är genomstekta (över 72 grader). Koka havreris.
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 2 037.74 kJ
- Kolhydrater: 32.78 g
- Protein: 24.65 g
- Fett: 27.03 g
- Visa fullständig lista
Receptkommentarer
Inga kommentarer