Bild saknas

Klimatsmart hönsfärslimpa serveras med currydressing och havreris

En klimatsmart och rolig variant på klassikern köttfärslimpa

Johan Hamberg
Kost- och måltidsansvarig, Norlandia förskolor
Tillagningstid: 50 min
Förberedelsetid: 40 min
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Huvudrätt , 
  • Lunch , 
  • Middag

Ingredienser

portioner
  • 4 kg hönsfärs
  • 1 kg kikärtor
  • 1 kg röd paprika
  • 500 g majs
  • 5 dl imat
  • 1 dl potatismjöl
  • 6 st ägg
  • 1 kg gräddfil
  • 1 kg majonnäs
  • 3 msk curry
  • 1 msk honung
  • 3.5 kg havreris
  • g salt och peppar efter smak

Gör så här

    1. Gör currydressingen genom att blanda majonnäs, gräddfil, honung, curry, salt och peppar. Gör limpan genom att blanda potatismjöl med imat tills att mjölet löser upp sig och låt det stå i 10 min. Mixa kikärtorna till en puré och hacka paprikan smått. Blanda färsen med kikärtspurén, ägg, potatismjölsblandningen, salt, peppar, paprika, majs och persilja. Gör ett stekprov. Forma limpan på smorda bleck och kör i ugnen på 185 grader i ca 40 minuter tills att dom är genomstekta (över 72 grader). Koka havreris.
Receptets hållbarhetsscore
Näringsberäkning
  • Energi: 2 037.74 kJ
  • Kolhydrater: 32.78 g
  • Protein: 24.65 g
  • Fett: 27.03 g
Visa fullständig lista


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    2 037.74 kJ
    kcal
    468.31 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    32.78 g
    Protein
    24.65 g
    Fett
    27.03 g
    Mättat fett
    4.5 g
    Enkelomättat fett
    13.58 g
    Fleromättat fett
    6.58 g
    Fibrer
    7.7 g
    Salt
    0.86 g
    Sockerarter
    2.43 g
    Järn
    2.79 mg
    Folat
    53.13 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.62 µg
    C-vitamin
    22.5 mg
    D-vitamin
    0.64 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0.01 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer