Köttfärslimpa med kornbulgur
Serveras med klassiska tillbehör som gräddsås, kokt potatis, lingon och pressgurka.
Recept från Europaskolan Rogge där kockarna Johan Karman och Richard Goldmann jobbar i köket.
- Allergener:
- Gluten ,
- Senap ,
- Ägg
Ingredienser
- 20 kg Nötfärs, Nötfärs 10%
- 3 kg Kornbulgur, Torrvikt
- 3.5 kg Potatis
- 25 st Ägg, KRAV
- 750 g Gul lök, Tärnad, fryst
- 2.5 kg Ströbröd
- 750 g Potatismjöl
- 750 g Dijonsenap
- 1 l timjan, torkad
- 2.5 l Vatten
- rapsolja
- vitpeppar
- salt
Gör så här
- Koka kornbulgur enligt anvisning. Sautera löken med olja i ugn. Koka och pressa potatisen. Knäck äggen.
- Bland alla ingredienser utom ströbrödet och vattnet i blandare. Häll i ströbrödet under omrörning i blandaren och spä med vattnet. Krydda med salt och peppar.
- Blanda till en homogen konsistens som släpper något från kanterna.
- Forma färsen till limpor i bleck.
- Stek i ugn på 150 grader med 10% ånga till innertemperatur 72 grader.
- Kyl ner och skär upp i skivor.
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Senap och Ägg
Utan Gluten: Glutenfri fullkornsbulgur (t.ex. av bovete, hirs eller majs), kokt ris, hirs, quinoa, Kokta linser (gröna eller bruna)
Utan Senap: Äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger – 1 msk per msk senap. Alternativt lite tomatpuré + vinäger
Utan Ägg: Potatismjöl / majsstärkelse – 1 msk per ägg, blandas med lite vatten, alternativt Kikärtsmjöl – 2 msk + 2 msk vatten per ägg, binder bra och tål värme
Receptkommentarer
Inga kommentarer