Bild saknas

Serveras med klassiska tillbehör som gräddsås, kokt potatis, lingon och pressgurka.

Recept från Europaskolan Rogge där kockarna Johan Karman och Richard Goldmann jobbar i köket.

Daniel Skavén Ruben
CCO, Good Grains
Tillagningstid: 1 tim 30 min
Förberedelsetid: 2 tim 30 min
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Hemtjänst , 
  • Äldreboende , 
  • Huvudrätt , 
  • Lunch , 
  • Middag
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Senap , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 20 kg Nötfärs, Nötfärs 10%
  • 3 kg Kornbulgur, Torrvikt
  • 3.5 kg Potatis
  • 25 st Ägg, KRAV
  • 750 g Gul lök, Tärnad, fryst
  • 2.5 kg Ströbröd
  • 750 g Potatismjöl
  • 750 g Dijonsenap
  • 1 l timjan, torkad
  • 2.5 l Vatten
  • rapsolja
  • vitpeppar
  • salt

Gör så här

    1. Koka kornbulgur enligt anvisning. Sautera löken med olja i ugn. Koka och pressa potatisen. Knäck äggen.
    2. Bland alla ingredienser utom ströbrödet och vattnet i blandare. Häll i ströbrödet under omrörning i blandaren och spä med vattnet. Krydda med salt och peppar.
    3. Blanda till en homogen konsistens som släpper något från kanterna.
    4. Forma färsen till limpor i bleck.
    5. Stek i ugn på 150 grader med 10% ånga till innertemperatur 72 grader.
    6. Kyl ner och skär upp i skivor.

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Senap och Ägg

Utan Gluten: Glutenfri fullkornsbulgur (t.ex. av bovete, hirs eller majs), kokt ris, hirs, quinoa, Kokta linser (gröna eller bruna)

Utan Senap: Äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger – 1 msk per msk senap. Alternativt lite tomatpuré + vinäger

Utan Ägg: Potatismjöl / majsstärkelse – 1 msk per ägg, blandas med lite vatten, alternativt Kikärtsmjöl – 2 msk + 2 msk vatten per ägg, binder bra och tål värme


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Krav på utrustning

Storkök.

Receptkommentarer

Inga kommentarer