
Köttfärslimpa med vita bönor, smashad potatis, skysås och rårörda lingon
Härlig köttfärslimpa med goda tillbehör
- Allergener:
- Bönor
Ingredienser
portioner
- 4 kg kycklingfärs
- 2 kg vita bönor, mixade
- 1 kg gul lök
- 500 g potatismjöl
- 75 g salt
- 12 g svartpeppar
- 50 g timjan
- 5 st kycklingbuljongtärningar
- 5 l vatten
- 21/2 dl soja
- majsstärkelse
- 1.3 kg lingon
- 11/2 dl socker
- 10 kg potatis
- 1.5 l rapsolja
Gör så här
- Koka potatis i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och slå upp potatis i en bunke mosa lite lätt med en ballongvisp. Tillsätt rapsolja och smaka av med lite salt.
- Servera den uppskurna limpan med smashad potatis, skysås och rårörda lingon.
- Blanda kycklingfärs, mixade bönor, hackad gul lök, potatismjöl och kryddorna väl.
- Olja en ugnssäker form. Forma den blandade färsen till en limpa och grädda i ugn på 180 grader i ca 25 minuter. Tempa limpan till minst 75 grader innertemperatur.
- Lös upp buljongtärningarna i vattnet. Tillsätt sojasåsen och smaka av med salt, peppar och lite timjan. Red av med maizena till önskad konsistens.
- Blanda lingon med socker och låt stå till servering.
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 2 530.18 kJ
- Kolhydrater: 55.53 g
- Protein: 22.52 g
- Fett: 30.81 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Bönor
Receptkommentarer
Inga kommentarer